Antremanlarda lider Hamilton

Güncelleme Tarihi:

Antremanlarda lider Hamilton
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2012 10:47

2012 Formula 1 şampiyonasının 3. yarışı olan Çin GP öncesinde gerçekleştirilen ilk antrenman seansını Mclaren sürücüsü Lewis Hamilton lider tamamladı.

Haberin Devamı

Orta bölümü hafif yağmur nedeniyle yavaş geçen ilk antrenman seansının son bölümünde sürücüler kuru zemin lastikleriyle piste çıktılar. Özellikle seansın son bir kaç dakikasında pist oldukça kuruyunca tur zamanları da hızlı bir şekilde gelişti. Seans tamamlandıktan sonra Mercedes ve Mclaren arasında hızlı tur açısından ufak bir kapışma yaşanırken Hamilton son turuyla seansı zirvede tamamladı. Hamilton'u 1 sn geriden Mercedes sürücüsü Nico Rosberg takip ederken Michael Schumacher seansı 3. sırada tamamladı.

Sergio Perez ve Sauber değişken koşullarda yine ön plana çıkmayı başardı ve Sauber sürücüleri Perez e Kobayashi seansı 4 ve 5. sırada tamamladılar. Red Bull sürücüleri Mark Webber ve Sebastian Vettel 6 ile 7. sıralarda yer alırken onları Mclaren'den Jenson Button takip etti. Ferrari motoru kullanan Toro Rosso'nun çaylak sürücüleri Ricciardo ve Vergne 9 ile 10. sıralarda yer alırken Ferrari sürücüleri Alonso ve Massa 11 ve 12. sıralarda kendilerine yer buldular. Force India'nın yedek pilotu Jules Bianchi, bugün ilk defa resmi bir seansa katıldı ve seansı 20. sırada tamamladı. DRS sorunu yaşayan Lotus sürücüsü Kimi Raikkonen, seansın son bölümünde pistte değildi ve son sırada yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!