Andre Villas-Boas Çin'de

Güncelleme Tarihi:

Andre Villas-Boas Çinde
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2016 15:51

Çin 1. Futbol Ligi ekiplerinden Şanghay SIPG, Portekizli teknik direktör Andre Villas-Boas ile anlaştı.

Haberin Devamı

Çin Süper Ligi ekiplerinden Şanghay SIPG’de teknik direktör Sven-Goran Eriksson görevinden ayrılırken yerine bir başka ünlü isim, Andre Villas-Boas getirildi. Daha önce Porto, Chelsea ve Tottenham’ı çalıştıran ve son olarak Zenit St. Petersburg’da görev alan 39 yaşındaki çalıştırıcı yeni takımında yıllık 11 milyon sterlin (Yaklaşık 14 milyon dolar) alacak.

Portekizli çalıştırıcı böylece takım bazında dünyanın en çok kazanan teknik adamları sıralamasında Pep Guardiola (Manchester City-17 milyon Euro) Carlo Ancelotti (Bayern Münih -14 milyon Euro), Jose Mourinho’nun (Manchester United-13.7 milyon Euro) ardından dördüncü sıraya yükseldi.

Villas-Boas burada Zenit’ten öğrencisi Hulk’la birlikte olacak. Brezilyalı yıldız 62 milyon dolara, bir Asya rekoru kırarak, Zenit’ten SIPG’ye transfer olmuştu.

Haberin Devamı

Eriksson yönetimindeki Şanghay Çin’de sezonu üçüncü tamamlamıştı. Villas-Boas yeni sezonda, Guangzhou Evergrande ile altı sezondur şampiyon olan Luis Felipe Scolari’nin hakimiyetini kırmaya çalışacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!