'Altın kızlar'a Fransa engeli

Güncelleme Tarihi:

Altın kızlara Fransa engeli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2012 19:49

Avrupa Şampiyonu Bayan Kumite Milli Takımı, Dünya Karate Şampiyonası'nda üçüncü turda ev sahibi Fransa'ya tartışmalı hakem kararları ile yenildi.

Repesaj maçlarını kazanan Ay-Yıldızlı ekip, Pazar günü Çin ile üçüncülük maçına çıkacak.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Dünya Karate Şampiyonası'nda Erkek Kumite Milli Takımı'nın finale çıkmasından sonra bir mutlu haber de Bayan Kumite Takımı'ndan geldi. Mayıs ayında Tenerife'de düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya alan Bayan Kumite Takımı, üçüncü turda ev sahibi Fransa'ya yenilmesine rağmen repesaj maçlarını kazanarak bronz madalya mücadelesine çıkmaya hak kazandı. Serap Özçelik, Şeyda Burucu, Meltem Hocaoğlu ve Tuba Yenen'den kurulu Bayan Kumite Takımı, ilk turda Çek Cumhuriyeti'ni iki galibiyet bir beraberlikle 2.5-0.5 yenmeyi başardı. İkinci turda Cezayir'i 2-0 mağlup eden Ay-Yıldızlı ekip üçüncü turda ev sahibi Fransa ile karşılaştı.

Serap Özçelik ile Alexandra Recchia arasındaki ilk maçı milli karatecimiz 5-0 kazanınca avantaj Türkiye'ye geçti. İkinci maçta Tuba Yenen ve Lolita Dona tatamiden 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Üçüncü maçta Şeyda Burucu, Avrupa Şampiyonası finalinde ve iki gün önce mağlup ettiği Tiffany Fanjat ile karşılaştı. Maça tutuk başlayan ve hakemlerin hatalı bayrakları ile morali bozulan Şeyda Burucu üst üste verdiği iki puanla geriye düştü. Dört farklı mağlubiyet bile Türkiye'ye yeterken Burucu son sekiz saniyede rakibinin üç puanlık tekmesine engel olamadı ve Fanjat'a 5-0 yenildi. İki takım arasında puanlar eşit olduğu için dördüncü maça geçildi ve Serap Özçelik ile Alexandra Recchia bir kez daha tatamiye çıktı.

Maçın başında yenik duruma düşen Serap Özçelik buna rağmen maç boyu rakibini zorladı. Ancak kararlar sürekli Fransız sporcu lehine olunca Avrupa Şampiyonu karatecinin morali bozuldu. Bitime 20 saniye kala mücadeleyi 4-2'ye getiren Serap'ın sonraki çabaları sonuç vermedi ve maçı kaybetti.

Fransa'nın finale çıkması üzerine Bayan Kumite Takımı repesaj maçlarına çıktı. İlk karşılaşmada Macaristan'ı daha sonra Rusya'yı rahat geçen Türk takımı Çin ile üçüncülük maçı yapmaya hak kazandı. Mücadele Pazar günü Türkiye saati ile saat 12.00'de başlayacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!