Ailton gibi olursun

Güncelleme Tarihi:

Ailton gibi olursun
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2006 00:00

Siyah beyazlıların anlaşmaya vardığı Arjantinli yıldızı kulübü, satmamakta direniyor. Basel Başkanı Edelman, Delgado’ya, "Ailton dört maç dayanabildi, sen ne kadar dayanırsın, bilemiyorum" dedi.

BEŞİKTAŞ’ta, teknik direktör Jean Tigana’nın ısrarla istediği Matias Delgado konusunda ilginç gelişmeler yaşanıyor. Siyah beyazlı yöneticilerle anlaşmaya varan Arjantinli orta saha oyuncusu, Basel Kulübü Başkanı Werner Edelman’dan transferine izin vermesini istedi. Edelman ise, satmak istemediği Delgado’ya, Beşiktaş’ta tutunamayan Ailton örneğini verip, "İyi düşün. Sonra pişman olursun" dedi. Siyah beyazlıların uzun süredir peşinde olduğu Delgado, dün Basel Kulübü Başkanı Werner Edelman’la iki saat süren bir görüşme yaptı. Toplantıda ilk sözü alan Edelman, Arjantinli futbolcudan Beşiktaş’a gitmemesini istedi.

Satarsam kulübü basarlar

Matias Delgado
’ya, "Bütün taraftarlarımız seni çok seviyor. Eğer seni satarsam taraftar kulübü basar" diyen Edelman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye’ye uyum sağlayamazsın. Dünyanın en iyi golcülerinden Ailton bile orada tutunamadı. Ailton dört maç dayanabildi, sen ne kadar dayanırsın bilemem. Seni sadece Beşiktaş değil bazı İngiliz kulüpleri de istiyor. Fakat ben seni satmak istemiyorum. Ama ille de gitmek istersen, yapabileceğim bir şey yok. Ben, hem senin, hem kulübün menfaatlerini düşünerek konuşuyorum."

Delgado
ise, Beşiktaş İkinci Başkanı Murat Aksu ve sportif direktör Erdil Arpacı ile her konuda anlaştığını belirterek, son kararını vermek için başkan Edelman’dan süre istedi.

İki gün süre istedi

Arjantinli futbolcu, "Beşiktaş benimle iki yıldır ilgileniyor. Beşiktaşlı yöneticiler ve menajer Ceylan Çalışkan ile anlaştık. Ben yeni bir sayfa açmak istiyorum. Basel’de kalmam mümkün değil. Sizden düşünmek için iki gün süre istiyorum" diye konuştu. Delgado daha sonra Beşiktaşlı yöneticilerle görüşerek, kararını iki gün sonra bildireceğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!