ABD İspanya'yı harcadı

Güncelleme Tarihi:

ABD İspanyayı harcadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2008 21:03

29. Olimpiyat Oyunları, erkekler basketbolda ABD, kendisine tek rakip olarak gösterilen İspanya'yı rahat bir skorla 119-82 yendi.

Haberin Devamı

Çekişmeli geçebileceği düşünülen maçı, önceki 3 karşılaşmaya bakıldığında çok daha kolay kazanan Rüya Takım, grubunda oynadığı 4. maçta heyecana izin vermedi.

Üstünlüğünü rakibine maçın başında kabul ettiren ABD, ilk çeyreği 31-22 önde kapadı. İspanya'da Marc Gasol ve Jose Manuel Calderon maçın ilk 10 dakikasını sayı atamadan geçirdi.

İkinci çeyrekte de hem sayı, hem de oyun olarak üstünlüğünü sürdüren ABD, fazla çaba harcamadan oyunu seyrinde tuttu. Savunmada açık veren ve rakip pota altında zorlanan İspanya'nın da katkısıyla rahat oyun oynadı.

İspanya, ikinci çeyreğin bitmesine 6 dakika kala farkı 8 sayıya indirmesine karşın oyunun devamında herhangi bir baskı hissetmeyen ABD, ikinci çeyreği 16 sayı farkla, 61-45 önde kapattı.

Maçın ikinci yarısına da hızlı başlayan ABD, yıldız oyucularının hakimi olduğu oyunda farkı açtı ve İspanya'nın ümitlenmesine izin vermedi. Üçüncü çeyrek, 86-63 ABD'nin üstünlüğüyle sona erdi.

Haberin Devamı

Son çeyreğe 23 sayı farkla giren İspanya, maçın geri kalan kısmında 19 sayı atabildi. Erkekler basketbolda heyecanlı bir maç görmek isteyenleri hayal kırıklığına uğratan ABD, üstün oyununu son 10 dakikaya da yansıttı ve maçı 37 sayı farkla kazanarak İspanya'ya unutulması zor bir ders verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!