Spor yazarları Lazio-Galatasaray maçı için ne dedi?

Güncelleme Tarihi:

Spor yazarları Lazio-Galatasaray maçı için ne dedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 09:21

Süper Lig'deki şampiyonluk yarışına haftalar önce havlu atan Galatasaray, 1-1'in rövanşında konuk olduğu Lazio'ya 3-1 yenilerek Avrupa Ligi defterini de kapattı. Sarı kırmızılı takımın İtalyan ekibi karşısında sergilediği performansı değerlendiren spor yazarları, skordan çok futbolcuların ruh haline dikkat çekti. İşte o görüşlerden bazıları...

Haberin Devamı

Spor yazarları Lazio-Galatasaray maçı için ne dedi
Keşke giden sadece tur olsaydı (Hakan Ünsal - Hürriyet)
Bu maçı sadece, turun kaybedildiği karşılaşmalar olarak görmek fazla rahatlık olur. Hedefler bir bir eksiliyor ve her eksilme oyuncular ile hocanın üzerindeki baskı seviyesini arttırıyor. Ve daha uzun sayılacak bir süre, fazla sayıda maç var. Kaldı ki, bu maçların içinde çok farklı sonuçları olacak karşılaşmalar var. Mustafa Hoca için çanlar çalıyor. Taraftar ile yakınlaşmayı sağlayamayan, sonuçlar bir türlü istenilen şekle çekemeyen Hoca, kariyerinin en zor dönemini yaşıyor ve sıkıntı büyük.

HAKAN ÜNSAL'IN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

Spor yazarları Lazio-Galatasaray maçı için ne dedi
Sahte joker Donk! (İlker Yasin - Hürriyet)
Denizli’nin gölge boksu yapar gibi oynayan, sahte joker, sahada uyur gezer Donk’a tam 85 dakika tahammül etmesi inanılır gibi değildi. UEFA Kupası’nı kaldırmış bir takımın, Pioli’nin yarattığı duran top uygulamasında Lazio’nun gollerine bu kadar açık olması bilmem neyle izah edilebilir? Şu gerçek ki, savunma oyuncuları birbirini tanımıyor. Adam ve alan paylaşımındaki zaaflar bu kadar ortadayken neden tedbir yok, neden aynı golleri yiyor Galatasaray?

İLKER YASİN'İN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Spor yazarları Lazio-Galatasaray maçı için ne dedi
Galatasaray çalıştı, düzenli olan kazandı (Cem Dizdar - Fanatik) 
Denizli’nin sözünü ettiği “Risk” ikinci yarının başlamasıyla birlikte devreye girdi. İki kanattan bindirmeler gelirken oyun öne taşınmaya başladı ancak yine topu Podolski’ye ulaştırma sorunları sürdü. “Risk” kendini önce Matri’nin direkten dönen topunda gösterdi. Sonuca ise basketboldan esinlenilmiş olan ve tüm kornerlerde denedikleri “Uzun eşek” tipi bir organizasyondan ulaştılar. Bu şaşkınlık iki dakika sonra darmadağın olan müdafaada kendini gösterdi ve durum bir anda 2-0 oldu.
Spor yazarları Lazio-Galatasaray maçı için ne dedi
Teslimiyet gecesi (Attila Gökçe - Milliyet)
Gördük ki Galatasaray artık hayal bile kuramayan bir takım olmuş... Coşkusunu kaybetmiş, mazisini unutmuş, kimliğini aramamış - bulamamış bir ekibe dönüşmüş. Chedjou’nun hemen her rakip hamlesinde düzenli ve sürekli olarak geç kalması... Selçuk’un hiçbir yaratıcı hamle katmadan sadece faullerle sözüm ona oynaması... Yasin’in kendisinde olağanüstü meziyetler ve beceriler vehmederek ayağındaki topu rakibine kaptırıncaya kadar ısrarla sahiplenmek istemesi... Carole’un, Hakan Balta’nın, Denayer’in uyumsuz, dağınık, abuk - sabuk mücadele anlayışı maçı maç olmaktan çıkaran, eziyete dönüştüren gerçeklerdi.
Spor yazarları Lazio-Galatasaray maçı için ne dedi
Kimin umrunda! (Osman Şenher - Milliyet)
İkinci bölgede “Donk” diye bir futbolcu var... Bu arkadaşımız ne iş yapar, nasıl futbolcudur, şu ana kadar anlamış değilim... Sanki Kasımpaşa’da seyrettiğimiz Donk’un dublörünü transfer etmiş Galatasaray... Bir futbolcu ekmek yediği kulübe böyle mi hizmet eder! Elleri belinde, ne ikili mücadeleye giriyor ne de arkadaşlarına bir tek pas atabiliyor... Resmen Donk’a verilen para çöpe atıldı...
Spor yazarları Lazio-Galatasaray maçı için ne dedi
Arena'da bitmişti (Levent Tüzemen - Sabah)
Lazio belki iyi takım değil ama Anderson, Candereva, Saviç, Biglia, Parolo gibi bitirici ayakları var. Galatasaray'da Sneijder, Muslera, Podolski'den başka kaliteli oyuncu var mı? Yerli olarak Selçuk ön plana çıkıyor. Melo'nun ne kadar önemli olduğunu anladınız mı? Galatasaray'da saha içinde arkadaşlarını hareketlendirecek bir tane yürekli adam yok. Galatasaraylı oyuncular bu teslimiyetçi ruhtan kurtulamazlarsa "Avrupa'ya gitme hakkını" bile elde edemezler..
Spor yazarları Lazio-Galatasaray maçı için ne dedi
Ruhu gitmiş, depresyonda (Ahmet Çakar - Sabah)
UEFA'yı bazı konularda anlamak mümkün değil. Ülke olarak Ruslarla problem yaşarken, bu maça bir Rus hakemini, Vladimir Bezborodov'u göndermesini anlayamıyoruz. İlk yarının son dakikasında Laziolu oyuncu bence ceza alanı yan çizgisi üzerinde elle oynadı. Karar penaltı olmalıydı. Galatasaray devreye 1-0 önde girse sonuç değişir miydi bilemiyorum ama işin kötüsü devre arasına 1-0 önde girseler bile Galatasaray yine turu geçecek ışığı veremiyordu.

BAKMADAN GEÇME!