Spor turizmi

Güncelleme Tarihi:

Spor turizmi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2010 14:23

"Spor Turizmi ve Belek" konulu panel Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın da katılımı ile Antalya Belek Arcadia Otel'de yapıldı.

Haberin Devamı

Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) tarafından düzenlenen ve açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın yaptığı Spor Turizmi ve Belek konulu panelin sabah yapılan 1. Oturum Moderatörlüğünü Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı yürüttü.
 
Uluslararası Okçuluk Federasyonu ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi Üyesi Uğur Erdener, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Fenerbahçe Kulubü Eski Başkanı Ali Şen, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Eski Başkanı Oktay Varlıer ve Marketing Türkiye Dergisi'nden Günseli Özen Ocakoğlu konuşmacı olarak katıldığı panelin sabah oturumunda "Spor Turizmi ve Spor Endüstrisi" konuşuldu.

"SPOR TURİZMİ BRANŞLARINI ARTIRMALIYIZ"

Panelin açılışında yaptı konuşmada spor turizminin futbol ve golften ibaret olmadığını belirten bakan Günay, "Türkiye'nin spor turizmi noktasında golfte ki imkanlarının yarıdan fazlasının Belek'te. Antalya yılda bin 400 civarında futbol takımını ağırlıyor. Ama spor golf ve futboldan ibaret değil. Belek'te spor turizmi yapılacak branşların sayısının artırılması gerekiyor. Bunu burada yüksek sesle dillendiriyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

"TURİZM SPORUN KENDİSİDİR"

Panelde ilk sözü Fenerbahçe Kulubü Eski Başkanı Ali Şen aldı. Şen, sözlerine "Turizmin kendisi zaten spordur" diyerek başladı. Şen, dünyada turizm gelirlerinin üçte birinden fazlasının spor turizminde elde edildiğinin altını çizdi.

"SPOR TURİZMİNİ GENELE YAYMAK GEREKİYOR"

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Eski Başkanı Oktay Varlıer'de yaptığı konuşmada, Türkiye turizminin yaklaşık yüzde yetmişinin Antalya ve İstanbul illerine odaklanmış olduğunu belirterek, "Spor Turizmi için yeni destinasyonlar belirlemek ve bu destinasyonları ülke geneline yaymak zorundayız. dedi. Varlı, sözlerini "Birgün Harran Ovası'nda golf oynanmasını hayal ediyorum" diyerek tamamladı.
 
"DOĞAL YAPI KORUNMALI"

Uluslararası Okçuluk Federasyonu Başkanı Uğur Erdener'de panelde yaptığı konuşmada sahil şeridinin çok güzel olduğunu ama biraz içeri girildiğinde yaşanan görüntü kirliliğine dikkat çekti.

Haberin Devamı

Antalya'nın spor tesisleri açısından yetersizliğine dikkat çeken Erdener, Antalya'nın golf ve futbol tesisleri açısından zengin olmanın yanında diğer branşlarda ciddi tesis sıkıntısı çektiğinin altını çizdi.

"GOLF ARİSTOKRATLARIN SPORU DEĞİL, SPORUN ARİSTOKRATI"

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, golfün aristokrat sporu olduğunun kabul etmediğini belirterek başladığı konuşmasında golf sporunda Türkiye'nin dünya ile rekabetinde geldiği noktayı anlattı.

Ağaoğlu, "Belek'te yan yana 15 tane golf sahası bulunuyor ve hepsinin de mimari yapısı bir birinden farklı. Golf turisti her gün farklı bir sahada oynamak ister. Dolayısı ile mimari yapıları farklı ve bir birine yakın sahalar turistlerin tercihinde çok önemlidir. 2008 yılında Belek'le Uluslararası Golf Tur Operatörleri Birliği'nden "Avrupa'da Yılın En İyi Golf Destinasyonu" ödülünü aldık.

Haberin Devamı

Başkan Ağaoğlu, İspanya'nın golften yılda 5 milyar dolar, Portekiz'in ise 2 milyar dolar kazandığını ifade ederek, golfün getirdiği kazanç açısından diğer sporlardan ayrıldığını söyledi. 4 günlük bir golf turnuvası, bilet fiyatları ve naklen yayın gelirleri dikkate alınmadan 100 milyon doları geçmekte diye konuştu.

"DÜNYA SPOR DESTİNASYONU TÜRKİYE"

Spor Turizmi ve Belek Paneli'nde son konuşmacı olarak yer alan Günseli Özen Ocakoğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı uzmanları tarafında yedi ilde yapılan alan tarama çalışmaları ile ilgili bir sunum yaptı. Ocakoğlu, "Dünya Spor Destinasyonu Türkiye" sloganını benimseyen Spor Turizmi Komisyonu oluşturulduğunu ifade ederek, komisyonun 2023 yılı için Türkiye'ye 10 milyar dolar Spor Turizmi geliri getirmeyi hedeflediğini söyledi.  sözlerine ekledi.
 
"SPOR TURİZMİ VE MEDYA"
 
Panelin öğleden sonra yapılan 2. oturumunda ise "Spor Turizmi ve Medya" bağlığı ile devam edildi. Moderatörlüğünü gazeteci Aziz Üstel'in yaptığı bu oturuma konuşmacı olarak; CNNTürk Spor Müdürü Faik Gürses, İstanbul Europa Race Organizasyon Komitesi Başkanı ,Yelken Sporu Yarış Organizatörü ,Cumali Varer, TV8 Spor Koordinatörü Faik Çetiner, Türkiye'nin Tanıtım Yüzü Top Model Tülin Şahin ve Spor Yorumcusu Kaya Çilingiroğlu katıldı.

Kaynak: gsgm

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!