Spor müsabakasında milli marş skandalı

Güncelleme Tarihi:

Spor müsabakasında milli marş skandalı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2012 00:00

Kuveyt’te yapılan uluslararası bir spor müsabakasının madalya töreninde, Borat filmindeki uydurma Kazakistan milli marşının çalınması ortalığı karıştırdı.

Haberin Devamı

Uluslararası Kuveyt Emiri Atıcılık Turnuvası'nda şampiyon olan Kazakistanlı sporcu Maria Dimitriyenko, altın madalyasını almak için podyuma çıkana kadar sorun yoktu. Ancak milli marş seremonisinde olanlar oldu.

 

Dimitriyenko, ülkesinin milli marşının çalmasını beklerken bambaşka bir marş çalmaya başladı.

 

ÖNCE ŞOKE OLDU, SONRA GÜLMEYE BAŞLADI / WEB TV

 

Ünlü yıldız Sasha Baron Cohen’in 2006 tarihli Borat filminde seslendirdiği uydurma Kazak milli marşını duyan Dimitriyenko önce kalakaldı, sonra gülmeye başladı.

 

Kazakistan takım yönetimi ise bu büyük gaf için Kuveyt’ten özür talep etti. Yetkililerin özür dilemesi üzerine madalya seremonisi yeniden yapıldı.

 

Haberin Devamı

Bu sırada, turnuvada Türkiye'yi temsil eden ve ikinci olarak gümüş madalya kazanan Hikmet Gürbüz Sezgin de podyumda Dimitriyenko'nun yanında yer aldı.
 

YANLIŞ İNDİRMİŞLER

Olayın, müsabakaların organizatörlerinin, katılımcı ülkelerin milli marşlarını internetten indirirken yaptığı yanlışlıktan kaynaklandığı belirtildi. Organizatörlerin Sırbistan milli marşını da yanlış indirdikleri ortaya çıktı.

 

Cohen’in Ali G Show’da İngilizlerle dalga geçmek için yarattığı karakterden hareketle çekilen Borat filmi vizyona girdiği tarihte çok tartışılmıştı.

 

Kazakları ırkçı bir toplum olarak gösteren filmde seslendirilen milli marşta, Kazakistan’ın potasyum ihracatındaki üstünlüğünden ve temiz fahişelerinden bahsediliyor.

 

İKİNCİ VAKA

Kazakistan birkaç hafta önceki bir müsabakada da benzer bir milli marş skandalı yaşamıştı.

 

Ülkenin kuzeyinde düzenlenen bir kayak turnuvasının açılış töreninde Kazakistan milli marşı yerine yanlışlıkla Ricky Martin’in Livin’ La Vida Loca şarkısı çalmaya başlamıştı.

 

Haberin Devamı

MİLLİ MARŞ YERİNE RICKY MARTIN ÇALINCA ŞOKE OLDULAR / WEB TV

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!