Sponsor bulamadı, emekli maaşıyla gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Sponsor bulamadı, emekli maaşıyla gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2011 11:44

MERSİN’de 24 yıldır vücut geliştirme sporu yapan Türkiye şampiyonu 52 yaşındaki Zeki Zeka, Avrupa Şampiyonası için sponsor arayışı sonuçsuz kalınca emekli maaşıyla şampiyonaya hazırlanıp, yine kendi imkanlarıyla İspanya’nın Madrid kentine gidiyor.

ZEKİ ZEKA'NIN FOTOĞRAFLARI -  Foto Galeri

Nisan ayındaki Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası Milli Takım seçmelerinde, 50 yaş üstü mastırlarda Türkiye Şampiyonu olan Zeki Zeka, milli takıma çağrılınca, 24- 27 Haziran’da Madrid’de yapılacak Avrupa Şampiyonası için sponsor arayışına girdi.

Uzun yıllar çalıştığı Mersin Limanı’ndan emekli olan, emekli maaşıyla ailesini geçindiren 2 çocuk babası Zeki Zeka’nın sponsor bulma çabaları sonuçsuz kaldı. Antrenmanları sırasında da destek görmeyen Zeka, Madrid’e yine kendi imkanlarıyla gideceğini belirtti.

BESLENME GİDERİ AYLIK 4 BİN LİRA

Arkadaşı Mustafa Uslu’nun fitness salonunda çalışmalarını sürdüren Zeka, şunları anlattı:

"Müsabakalara hazırlanırken beslenmeme, diyetime de dikkat etmem gerekiyor. Bunun için bana verilen diyet ve beslenme programının aylık maliyeti 4 bin lira tutuyordu. Sponsor bulamadım, kendi imkanlarımla hazırlandım. Bunun için de borçlandım. Mersin’de uluslararası şirketler olmasına rağmen sponsor bulamadım. Emekli maaşımla giderini karşılayacağım müsabakada ülkeme şampiyonluk kazandırmak istiyorum. Amacım Türk Bayrağı’nı göndere çekmek."

6 Türkiye şampiyonluğu, 3 Balkan 3’üncülüğü, 2 dünya 9’unculuğu bulunan Zeka, federasyonun 50 yaş üstü sporcular için ödenek çıkarmadığını, ancak şampiyonadan madalya ile dönüldüğü takdirde ödeme yaptığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!