"Şov" takımına "motosikletçi" aranıyor

Güncelleme Tarihi:

Şov takımına motosikletçi aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2013 11:09

Türkiye Motosiklet Federasyonu, kuracağı "TMF Şov Takımı" için yetenekli sporcular arıyor.

Haberin Devamı

Federasyon Başkanı Bekir Yunus Uçar, yaptığı açıklamada, motosikleti sevdirmek, tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla bir gösteri takımı kuracaklarını bildirdi. Uçar, bu takımda yer alacak sporcuların sırasıyla İzmir, Malatya ve Antalya'daki seçmeleri geçmeleri halinde yıl sonunda İstanbul'da yapılacak finale katılma hakkı kazanacaklarını söyledi.

Seçmelerde, dünya supersport şampiyonu milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ve motosiklet şovunda dünya şampiyonlukları bulunan Alman Chris Pfeiffer'ın da aralarında bulunduğu bir jüri oluşturmayı düşündüklerini söyledi. Seçmelerin, İzmir'de 23-24 Kasım, Malatya'da 7-8 Aralık ve Antalya'nın Alanya ilçesinde 21-22 Aralık tarihlerinde gerçekleşeceğini ifade eden Uçar, "Üç şehirde elemeleri geçen isimler, 28-29 Aralık'ta İstanbul'da yapılacak finale katılacak" dedi.

Gösteri takımının, biri bayan olmak üzere toplam 7 kişiden oluşacağını belirten Uçar, "Bu şov takımıyla belediyelerin festivallerinden tutun da önemli gün ve kutlamalarda, yarışlarımızda yer alacak, motosiklete olan ilgiyi artırabilecek bir görsellik oluşturmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Takım için motokrosçular, rampa atlayan motosikletçiler veya demir kafesler içerisinde motosiklet kullanabilen sporcular aradıklarını dile getiren Bekir Yunus Uçar, Türkiye'de Name Ekin başta olmak üzere, motosiklet şovuyla ilgilenen bayan motosikletçiler bulunduğunu, bayan sporcu konusunda sıkıntı çekmeyeceklerini de kaydetti.

Seçmeler bittikten sonra oluşturacakları takımın başına bir menajer getireceklerini belirten Uçar, sözlerini "Yurt dışından eğitimcileri Türkiye'ye getirecek, gerekirse sporcularımızı yurt dışında eğitime göndereceğiz. Takımımızı profesyonel hale getireceğiz" şeklinde tamamladı.

BAKMADAN GEÇME!