Güncelleme Tarihi:
Asla hamuru çiğ tüketmeyin
Hamur işi hazırlarken siz de bir parça hamur kaçamağı yapanlardansanız, dikkat! Çiğ hamur zararlı bakteriler içerebilir. Bu bakteriler fırının yüksek ısısıyla etkisiz hale gelir, ancak çiğ haliyle tadına bakarken, bir kez daha düşünün.
Gıdaların birbiriyle temasını engelleyin
Hastalığa neden olan bakteri veya patojenler yüzeylere bulaşabilir, bu nedenle gıda kaynaklı hastalıkların yayılmasını önlemek için bu kurala uyun: Pişirmeden önce gıdaların birbiriyle temas etmemesine özen gösterin. Malzemelerinizi ayrı ayrı hazırladıktan sonra, kesme tahtalarınızı, tabaklarınızı ve diğer tüm mutfak aletlerini sıcak suyla temizleyin. Tezgahı, mutfak yüzeylerini ve set üstü ocakları da silmeyi unutmayın!
Aynı zamanda, bu ürünleri her zaman alışveriş sepetlerinde, alışveriş çantalarında ve buzdolaplarında ayrı tutmayı ihmal etmeyin.
Et, kümes hayvanları, deniz ürünleri, un ve yumurta gibi taze ürünler de gıda kaynaklı hastalıklara neden olan zararlı bakterileri taşıyabilir. Bu yüzden taze sıkılmış meyve sularında dikkatli olmak önemlidir.
Çünkü meyve suyu pastörize edilmediği veya zararlı bakterileri yok etmek için başka bir işlemden geçmediği sürece, kontamine olabilir. Bu yüzden evde meyve suyu hazırlarken, ellerinizi iyice yıkayın, meyve ve sebzelerin üzerindeki çürük alanları kesin ve buzdolabında saklayın.