İranlı öğrenciler yemeklerini Alanya'ya tanıttı

Güncelleme Tarihi:

İranlı öğrenciler yemeklerini Alanyaya tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2021 15:37

Alanya'da bir üniversite yabancı öğrencilerle dünya mutfağından örneklerin tanıtıldığı etkinliklerine devam ediyor.

Haberin Devamı

Etkinliklerin ikincisinde, üniversitede eğitim gören İranlı öğrenciler Mehrshad Aliakbarzadeh ve Sepehr Ghasemlou, ülkelerinin mutfaklarında önemli bir yere sahip olan yemeklerden "Kashk e Bademjan" ve "Zereshk Polo ba Morgh" yemeklerini üniversitenin Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü mutfaklarında pişirdiler.

Öğrenciler, Kashk e Bademjan’ın krema ve patlıcanın bir arada bulunduğu geleneksel bir yemek olduğunu, Zereshk Polo ba Morgh’un ise safran, tavuk ve diken üzümlü bir çeşit geleneksel pilav olduğunu anlattılar.

Üniversitede pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen etkinliklere gelecek hafta Filistinli öğrenciler ve Filistin mutfağından örneklerle devam edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!