Brüksel'in 63 yıllık sembolü Atomium

Güncelleme Tarihi:

Brükselin 63 yıllık sembolü Atomium
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2021 14:48

Belçika'nın başkenti Brüksel'in sembol eserlerinden olan Atomium, 1958 yılında EXPO 58 fuarı için Andre Waterkeyn tarafından tasarlanmış sıra dışı bir yapı.

Haberin Devamı

Demir atomunun en küçük hucre yapısının 165 milyar kere büyütülmüs halini gösteren Atomium, metal borulara birbirine bağlı büyük metal kürelerden oluşuyor. Yüksekliği 102 metre olan yapının en tepe noktasındaki kürede bir restoran yer alıyor. Yapıldığı yıl olan 1958'de Avrupa'nın en hızlı asansörünü bünyesinde barındıran yapıda küreler arası geçiş merdivenlerle sağlanıyor.

Brükselin 63 yıllık sembolü Atomium



Atomium'un dıştan görünümü kadar içi de oldukça ilgi çekici. Bu ilginç eser, çoğu dünyanın geçirdiği teknolojik ilerlemeyi gözler önüne seren sergi ve kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.

Brükselin 63 yıllık sembolü Atomium



Küreler farklı amaçlar için de kullanılıyor. Mesela biri sadece çocuklara özel hazırlanmış ve rengarenk iç düzenlemesi, oyun alanlarıyla ilgi çekiyor. Atomium'un içini gezmek, en üst noktasından şehirin görüntüsünü izlemek isteyen ziyaretçiler 11 Euro ücret karşılığı alınan biletle bu deneyimi yaşayabiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!