SORU VE CEVAPLARLA SPORCULARDA DOĞRU BESLENME

Güncelleme Tarihi:

SORU VE CEVAPLARLA SPORCULARDA DOĞRU BESLENME
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2015 10:59

Haberin Devamı

SORU: Sporcu beslenmesinde hangi kuru yemişler bizi bir adım ileriye götürür?

CEVAP: Özellikle badem, ceviz, fındık omega 3 etkisi nedeni ile çok öneririz. En alkali kuruyemiş ise bademdir, yoğun kalsiyum içerir. E vitamini ve magnezyumun en iyi kaynağıdır. Lif, protein, potasyumu bol miktarda barındırırken kalorisi de çok uygundur.

SORU: Kefir içmek vücut geliştirmede ne kadar etkindir?

CEVAP: Vücut geliştirmede en etkin yol protein alımıdır. Kefir de süt ürünü arasında proteini, probiyotik kalitesi yönüyle en iyi olanıdır. Özellikle laktoz intoleransınız varsa ve gaz şikayetinden muzdaripseniz en doğru süt türevi içecektir kefir.

SORU: Ben daha önce 89 kiloydum sonra spor ve sağlıklı beslenmeyle 75 kiloya düştüm şimdi ise spor salonuna devam ediyorum sağlıklı besleniyorum ama 2 yıldır kilo vermem durdu. Doktor gerekli testleri yaptı hiçbir sağlık problemi çıkmadı, nasıl bir yol izlemeliyim?

CEVAP: Uygun kilo yolu izlememiz için boyunuzu ve kilonuzu, yaşınızı bilmem gerekir. 2 yıl uzun bir zaman dilimi, tetkiklerde normal çıkmış beslenme programı tekrar düzenlenmeli. Diyette basit şeker ve karbonhidrat alımına dikkat edilmeli ve bu gruptan uzak durulmalıdır.

Haberin Devamı

SORU: Tuzun zayıflamaya etkisi var mıdır? Zaten yağsız yiyoruz, tatsız, tuzsuz yemek zorunda mıyız?

CEVAP: Tansiyonunuz normal olduğu sürece yeteri kadar tuz tüketebilirsiniz. Gereksiz tuz tüketimi fazladan vücudun su tutumuna sebep olur. Tuzu gereğinden fazla kesmek de, spor yaparken ter kaybına sebep olacağı için vücut tuz kaybeder. Düşük tansiyon da verimliliği düşürür. Salamura, konserve, şarküteri tüketimi tuzun gereksiz alımına yol açar. Fazla tuz idrardan kalsiyum atılımını artırır.

SORU: 15 yaşındayım, öğrenciyim ve fitness ile birlikte protein tozu da kullanmaya başladım. Doğru mu yapıyorum?Sağlıklı beslenemiyorum bu işe yarar mı sizce?

CEVAP: Daha ergenliğimiz bitmeden bilinçsizce protein tozları kullanmak böbreğe binen yükü artırır. Bu da böbrekleri yorar.
Vücudun protein gereksinimi bir matematik işidir. Kg başına yaklaşık 1 gm ihtiyacımız vardır

Haberin Devamı

Yaptığımız egzersizin şiddetine göre de 1.5 ile 3 gm arasıdır. O nedenle çok dikkatli ve uygun içerikli ürünler için danışmanlık almanız gerekir. En doğal ve ucuz protein kaynağı olan yumurta ise uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!