Son süvari vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Son süvari vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2003 17:40

Milli binicilerden Kudret Kasar (89) İzmir'de vefat etti. 89 yaşında vefat eden Atatürk'ün son süvarisi Milli Binici Kudret Kasar'ın cenazesi Balçova Uğur Camii'nde yarın kılınacak öğle namazından sonra toprağa verilecek.

Haberin Devamı

İzmir'in Narlıdere İlçesi Emekli Sandığı Dinlenme ve Bakım Evi'nde kalan Atatürk'ün son süvarisi Milli Binici Kudret Kasar, eşi Sevim Kasar ile Marmara Depremi'nde Yalova'da yıkılan evlerinden mucize eseri kurtulmuş ve  Emekli Sandağı'nın Narlıdere Bakım ve Dinlenme Evi'ne yerleşmişti.

SON SÜVARİ

Kudret Kasar, 1934 yılında Kara Harp Okulu'nu bitirerek, teğmen oldu. Muhafız Alayı'nda görev yapan Kasar, 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün de yaverliğini yaptı ve süvari olarak yarışmalara katıldı. Kudret Kasar'ın da aralarında bulunduğu 8 kişilik Binicilik Milli Takımı 1938ïde Nice, Roma, Varşova Olimpiyat oyunları ve yarışmalarında büyük başarılar kazandı. Roma'da Mussollini Kupası ve Polonya Ordu müsabakalarında birincilik, Portekiz Süvari yarışmalarında üçüncülük kazanan Türk Binicilik Milli Takımı'nda yer alan Kasar, ferdi olarak katıldığı çeşitli yarışmalarda da çok sayıda ödül ve kupa kazandı.

Haberin Devamı

Hakem olarak Londra Olimpiyatları'na da katılan Kudret Kasar, 1955 yılında Binbaşı rütbesiyle emekli olarak Türkiye'de sivil biniciliği geliştirmek üzere çalışmalara başladı. Türkiye Jokey Kulübü bünyesinde apranti okulunu açan Kudret Kasar, birçok ünlü binici ve jokey yetiştirdi.

Kasar, Milliyet Gazetesi'nin 2000 yılında spor ödülleri töreninde Şeref Ödülü de aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!