Son şampiyonu devirip finale uçtular

Güncelleme Tarihi:

Son şampiyonu devirip finale uçtular
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2012 21:08

THY Avrupa Ligi Final Four’unda CSKA Moskova, son şampiyon Panathinaikos’u 66-64’lük skorla mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Haberin Devamı

Mücadeleye hızlı başlayan Panathinaikos, ikili oyunlarda Kostas Kaimakoglou ve Aleks Maric’in sayılarıyla ilk 1.5 dakikada durumu 0-4’e getirdi. İlk sayılarını Milos Teodosic ile bulan CSKA Moskova karşısında ikili oyunlarda Mike Batiste’i kullanan Yeşil Beyazlılar, 2-11’lik skorla 9 sayılık farkı yakaladı. Siskauskas ve Khryapa’nın sayılarıyla hücumdaki suskunluğu bozan rakibi karşısında Yunan ekibi, televizyon molasına 12 sayılık üstünlükle girdi (7-19). Aranın ardından hücum ribaundlarında büyük bir üstünlük sağlayan CSKA Moskova, buna karşın skor üretmekte zorlandı. İlk periyotu Panathianikos, David Logan’ın basketiyle 15-29 önde tamamladı. İkinci periyota savunmada dirençli başlayan CSKA Moskova, Nenad Krstic’in de oyuna ağırlığını koymasıyla skor buldu. Tam saha baskılı savunmaya dönen Panathinaikos, hücumda basket bulmakta zorlanınca, aradaki skor farkı da eridi. Milos Teodosic’in oyuna ağırlığını koymasıyla ritm bulan Rus temsilcisi, 18.dakikada farkı 3 sayıya indirdi (29-32). Son bölümde Andrei Kirilenko’nun üç sayılık basketiyle skor 32-32’ye gelirken, devreyi ise Panathinaikos, Mike Batiste’in orta mesafe isabetiyle 32-34 önde tamamladı.

Haberin Devamı

KARŞILAŞMADAN FOTOĞRAFLAR

Nenad Krstic ile Sarunas Jasikevicius’un karşılıklı sayılarıyla üçüncü periyotun ilk dakikası geride kaldı. Temponun yükseldiği oyunun ilk dakikalarında hücumda daha üretken olan CSKA Moskova, Andrei Kirilenko’nun üç sayılık basketiyle 41-39 öne geçti. Televizyon molası sonrasında Diamantidis’in üç sayı isabeti ve Kostas Kaimakoglou’nun da basket faulüyle üç sayı bulan Panathinaikos, 28.dakikada durumu 46-50’ye getirdi. Son bölümde alan savunmasına dönen Yeşil Beyazlılar, üçüncü periyot sonunda da 51-55’lik skorla üstünlüğünü sürdürdü. Mücadelenin dördüncü periyotunda savunmadaki direnci sonrasında Milos Teodosic ve Nenad Krstic ikilisiyle kolay sayılar bulan CSKA Moskova, 34.dakikaya da girilirken 58-57 öne geçti. İki takımında hücumda skor üretmekte zorlandığı dakikalarda Sarunas Jasikevicius’un basketiyle Yunan ekibi durumu 60-61’e getirdi. Büyük bir çekişmeye sahne olan son bölümde Panathinaikos, bitime 1:26 kala skoru 63-64 yaptı. Milos Teodosic’in basketiyle bir kez daha öne geçen CSKA Moskova, bir hücum sonrasında ise iki serbest atışı değerlendiremedi. Son hücumu Dimitris Diamantidis değerlendiremezken, CSKA Moskova da salondan 66-64 galibiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

SALON: Sinan Erdem Spor Salonu

HAKEMLER: Carl Jungebrand (Finlandiya), Jose Martin (İspanya), Sreten Radovic (Hırvatistan)

CSKA MOSKOVA (66): Milos Teodosic 12 (6 ribaund- 3 asist), Darjus Lavrinovic 2 (1 ribaund), Ramunas Siskauskas 5 (3 ribaund), Nenad Krstic 8 (2 ribaund), Andrei Kirilenko 17 (9 ribaund- 1 asist), Andrey Vorontsevich, Alexey Shved 15 (5 ribaund), Sasha Kaun 2, Viktor Khryapa 3 (5 ribaund- 5 asist), Jamont Gordon 2 (3 ribaund)

PANATHİNAİKOS (64): Aleks Maric 6 (5 ribaund), Strastos Perperoglou (4 ribaund), Mike Batiste 11 (1 ribaund), David Logan 2 (1 asist), Romain Sato 3 (2 ribaund), Kostas Tsartsaris (1 ribaund), Dimitris Diamantidis 10 (3 ribaund- 6 asist), Ian Vougioukas, Nick Calathes 3 (4 ribaund- 1 asist), Kostas Kaimakoglou 10 (8 ribaund- 5 asist), Sarunas Jasivekiviuc 19 (3 ribaund- 2 asist)

Haberin Devamı

1.PERİYOT: 15-29
2.PERİYOT: 17- 5
3.PERİYOT: 19-21
4.PERİYOT: 15- 9

MAÇIN DETAYLARI

İki takımın da oyuncuları sahaya muhteşem ışık gösterileriyle çıktı. Salon, Panathinaikos taraftarlarının tezahüratlarıyla inliyor. CSKA takımını ise az sayıda Rus taraftar destekliyor.

Panathinaikos taraftarlarından tam destek

İlk maç heyecanının yaşanacağı Sinan Erdem Spor Salonu'nda salonun üçte ikisi dolarken, Panathinaikos taraftarlarının yoğunluğu dikkat çekiyor. Yunan taraftarlar daha maç başlamadan takımını desteklemeye başladılar. Güvenlik güçleri ise salona erken giren Olimpiakos taraftarları ile Panathinaikos'lu basketbolseverler arasında çıkması muhtemel olaylar için gerekli önlemi almış durumdalar.

Haberin Devamı

Tribünlerde 'Panathinaikos - Olimpiakos maçı' havası

Olimpiakos'lu taraftarlar, kendi takımlarının karşılaşmaları başlamadan satler öncesinde salona girdi... Tribünlerde fazla bağırmayan CSKA taraftarlarının bastıran Olimpiakos taraftarları ile Panathinaikos taraftarları arasında atışmalar yaşandı. Tribünlerde 'Olimpiakos - Panathinaikos maçı' havası var.

Devre arasında olaylar çıktı

Panathinaikos - CSKA Moskova karşılaşmasının devre arasında Olimpiakos ve Panathinaikos taraftarlar karşı karşıya geldi. Kısa süreli olarak tansiyon yükseldi ancak güvenlik görevlilerinin müdahalesi ile taraflar sakinleştirildi.

Dans şov tribünleri coşturdu

Molalarda ve periyot aralasında sahne alan Anadolu Efes ve CSKA Moskova dans grupları tribünleri adeta coşturdu...

Haberin Devamı

Deron Williams da maçta

Sezon başında yaşanan lokavt nedeniyle Beşiktaş Milangaz forması giyen NBA'in yıldız oyuncusu Deron Williams da karşılaşmayı takip etmek üzere Sinan Erdem Spor Salonu'na geldi. Deron, salona geldiği anda büyük bir alkış aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!