Son maçında 73 sayı attı

Güncelleme Tarihi:

Son maçında 73 sayı attı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2010 10:52

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) basketbol takımının oyuncusu ve antrenörü olan okutman Hasan Aksoyak, bir maçta attığı 73 sayı ile dikkatleri üzerine çekti.

ERÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu'nda okutman olarak görev yapan ve yüksek lisans eğitimini tamamlayarak akademik çalışmalarını da sürdüren Aksoyak (31), Deplasmanlı Bölgesel Lig'de mücadele eden üniversite basketbol takımının hem antrenörlüğünü yapıyor, hem de takımın en başarılı oyuncusu olarak görevini sürdürüyor.

Aksoyak, takımının en son yaptığı Tarsus Çukurovaspor maçında 73 sayı kaydetti. Daha önce 1999'da Tokat Zile Belediyespor'da forma giyerken bir maçta 93 sayı atan Aksoyak, gençlere sporu sevdirmek için gayret gösteriyor.

Geçmiş yıllarda Basketbol Birinci Ligi'nde mücadele eden Meysuspor'un alt yapısında yetiştiğini ve daha sonra A takımda da oynadığını hatırlatan Aksoyak, şunları söyledi:

“Şu an üniversitede hem A takım hem altyapı takımının antrenörlüğünü yapıyorum. Aynı zamanda takımda oynuyorum. Alt yapıda 200'e yakın sporcum var. Onlara iyi örnek olmak istiyorum. Sorumluluk duygusu aşılamak, kazanmayı, kaybetmeyi öğretmek istiyorum. Amacımız maçı kazanmak, ama öncelikle sporcu ve insan kazanmayı hedefliyoruz. Yaşım elverdiği sürece basketbol oynamak, sonra da antrenörlüğe devam etmek istiyorum. Türk basketbolunun daha iyi yerlere gelmesi için elimden geleni yapacağım.”

73 sayı attığı son maçlarını deplasmanda oynadıklarını ve rakipleri olan Tarsus Çukurovaspor'un daha çok genç oyunculardan oluştuğunu kaydeden Aksoyak, sayı rekoru gibi bir amacının olmadığını dile getirdi.

Tüm maçlarda sayı atmaktan çok genç oyuncularına attırmayı amaçladığını belirten Aksoyak, şöyle devam etti: “Son maçta çok sayı atmak hedefim değildi. Zaten o kadar sayı attığımın da farkında değildim. 73 sayı attım, ama asıl amacım atmaktan çok attırmaktı. Kadrodaki 12 oyuncumun hepsi de sayı attı. Geçen sezonlarda da 60-70 sayı attığım maçlar oldu. Bu sezonda sayı ortalamam 40'ı aştı. Genç sporcuların kendine güvenini artırmaları için daha çok onlara sayı attırmaya çalışıyorum.”

Öte yandan, gösteri amaçlı basket atan Aksoyak, orta sahadan oturarak veya arkası dönük basket atıyor, tribünlerden topu pota ile buluşturuyor. Aksoyak'ın bu tür görüntülerinden oluşan videolar, video paylaşım sitelerinde yoğun ilgi görüyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!