Son finalistler Yunanistan ve ABD

Güncelleme Tarihi:

Son finalistler Yunanistan ve ABD
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2006 17:18

Japonya'nın Saitama kentinde devam eden 15. Dünya Basketbol Şampiyonası'nda, Fransa'yı yenen Yunanistan ile Almanya'yı mağlup eden ABD son yarı finalistler oldu. Yarı final maçları 1 Eylül'de oynanacak.

15. Dünya Basketbol Şampiyonası'nda bugün yapılan son 2 çeyrek final maçında, rakiplerini yenen Yunanistan ve ABD, yarı finale yükseldi.

Günün ilk maçında Fransa'yı 73-56 yenen Yunanistan'da, 14'er sayıyla Nicos Hatzivrettas ile Lazaros Papadopoulos başı çekti. Grup maçlarında Türkiye'yi yenen tek takım olan Yunanistan, böylece yarı finale yükseldi. Fransa'da ise Mickael Gelabale, 12 ile çift haneli rakama ulaşan tek isim oldu.

Günün diğer maçında, NBA oyuncularından oluşan kadrosuyla şampiyonanın favorilerinden olan ABD, Almanya'yı 85-65 yenerek yarı finale yükseldi. ABD'de Carmelo Anthony 19 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. Almanya'da ise, Ademola Okulaja ve NBA'li Dirk Nowitzki'nin 15'er sayısı, galibiyet için yeterli olmadı.

YARI FİNAL VE KLASMAN MAÇLARI

Şampiyonada yarın, klasman maçları yapılacak. Günün ilk maçında Türkiye, Litvanya ile karşılaşacak. Bu maçın galibi, Fransa ve Almanya arasında yapılacak günün 2. maçının galibi ile 2 Eylül'de 5'incilik mücadelesi verecek.

Yarı final maçlarında ise 1 Eylül'de Yunanistan ile ABD, günün 2. maçında ise İspanya ile Arjantin karşılaşacak.

Dördüncülük ve final maçları 3 Eylül'de yapılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!