Son ayak maçları yarın başlayacak

Güncelleme Tarihi:

Son ayak maçları yarın başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2014 12:32

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Dünya Bayanlar Grand Prix'sinde elemeler devam ediyor. Türkiye'nin yer aldığı 1. Grup elemelerinde 3. ve son ayak maçları yarın Rusya'da başlayacak.

Haberin Devamı

A Milli Takım, 15-17 Ağustos tarihlerinde Rusya'nın Kaliningrad kentinde yapılacak 3. ve son ayak maçlarında, Almanya, Rusya ve İtalya ile karşılaşacak.

1. Grup ilk ayak maçlarını 7, 2. ayak maçlarını ise 6 puanla lider tamamlayan Türkiye, toplamda elde ettiği 13 puanla, genel sıralamada ilk 4 takım arasına girmeyi başardı. A Milli Takım, 3. ayak maçlarının ardından aldığı puanlarla, 12 takımlı 1. Grup'ta ilk 4 takım arasında kalabilirse, 20-24 Ağustos'ta Japonya'da yapılacak Grand Prix Finali'nde mücadele etme hakkı kazanacak.

A Milliler'in 3. ayak maç programı ile genel klasmanda takım sıralaması şöyle:


3. hafta maç programı (Kaliningrad-Rusya)


15 Ağustos Cuma TSİ 16.40 Türkiye-Almanya
16 Ağustos Cumartesi 19.10 Rusya-Türkiye
17 Ağustos Pazar 16.40 İtalya-Türkiye


Genel klasman

1. Brezilya 18 puan
2. Çin 13
3. Türkiye 13
4. Sırbistan 11
5. İtalya 10
6. ABD 9
7. Güney Kore 9
8. Almanya 8
9. Rusya 7
10. Japonya 5
11. Dominik Cumhuriyeti 3
12. Tayland 2

Haberin Devamı


"Oldukça heyecanlı bir mücadele olacak"

A Milli Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Massimo Barbolini, Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Dünya Bayanlar Grand Prix'si 1. Grup 3. ayak maçlarıyla ilgili, "Oldukça heyecanlı bir mücadele olacak çünkü grupta yer alan dört takım da finallere gitmeye hak kazanabilir" dedi.

Türkiye Voleybol Federasyonu'ndan (TVF) yapılan açıklamaya göre bugün Rusya'nın Kaliningrad kentinde başlayacak 3. ayak maçları öncesi bir basın toplantısı düzenlendi. Kaliningrad Radisson Hotel'deki toplantıda konuşan Barbolini, grupta bulunan dört takımın da Japonya'da düzenlenecek finallerde yer alabileceğini belirterek, "Oldukça heyecanlı bir mücadele olacak çünkü grupta yer alan dört takım da finallere gitmeye hak kazanabilir. Önceki iki haftada olduğu gibi yine zorlu karşılaşmalar bizi bekliyor. Bu zorlu maçlara hazırız" ifadelerini kullandı.

Grupta yer alan tüm takımlar kadar kendilerinin de finallere kalma şansı bulunduğunu kaydeden Barbolini, bunu başarmalarının, Dünya Voleybol Şampiyonası öncesinde en iyi takımlar arasında oldukları anlamına geleceğini vurguladı.

Almanya Milli Takımı Antrenörü Giovanni Guidetti ise asıl hedeflerinin finallerde yer almak olmadığını belirterek, "Her maçta biraz daha iyi olmayı hedefliyoruz. Dünya Şampiyonası öncesinde önümüzdeki zamanı iyi değerlendirmek için çalışıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

İtalya Milli Takımı Antrenörü Marco Bonitta da son derece önemli bir hafta olacağını kaydetti. Tüm takımların asıl hedefinin Dünya Şampiyonası olduğunu vurgulayan Bonitta, "Finallere kalarak Dünya Şampiyonası öncesinde yüksek seviyede maçlar oynamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Rusya Milli Takımı Antrenörü Yury Marichev ise şu değerlendirmede bulundu:
"Seyircilerimize en iyi performansımızı izletmek istiyoruz. Bizim için finallere gidebilmek çok önemli. Kadromuzda çok sayıda yeni oyuncu var. Bu oyuncuları takıma dahil edebilmek için çalışıyoruz. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız."

A Milli Takım, 3 ayak ilk maçını bugün TSİ 16.40'ta Almanya ile oynayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!