Son 4 belli oldu

Güncelleme Tarihi:

Son 4 belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2011 15:23

Davis Kupası'nda çeyrek final serileri sonunda yarı finale çıkan takımlar belli oldu.

Haberin Devamı

Buna göre İspanya, Fransa, Arjantin ve Sırbistan son dörde kaldı. İspanya, ABD'yi Teksas'ta 3-1 ile geçmeyi bildi.

Andy Roddick ve Mardy Fish'e sahip ABD, evinde İspanya'ya 3-1 mağlup olarak Davis'e veda etti. Kort seçimi nedeniyle tartışılan seriyi Teksas'ın Austin kentindeki Frank Erwin Center'da sert zeminde oynatan ABD, buna karşın rakibini geçemedi. İlk gün Feliciano Lopez, dünya klasmanının 8 numarası Mardy Fish'i çok zorlu bir maçın ardından 6-4, 3-6, 6-3, 6-7 ve 8-6 ile geçerken, David Ferrer de Roddick önünde 7-6, 7-5 ve 6-3 kazanıp takımlarını 2-0 öne geçirdi. Çiftlerde Bryan Kardeşler, Granollers/Verdasco'ya karşı 6-7, 6-4, 6-4, 6-4 galip gelince Amerikalılar'ın umutları son güne kaldı. Ancak 4 saat 11 dakikalık maçta serinin yıldızı Ferrer, 7-5, 7-6, 5-7, 7-6 ile gülünce İspanya adını son dörde yazdıran ekip oldu.

Haberin Devamı

Fransa, Almanya karşısında Stuttgart'ta oynanan seriyi 4-1 kazanırken, işi çiftler maçı sonunda bitirdi. Teklerde Gasquet, Monfils ve Tsonga takımlarına birer galibiyet getirdi.

Arjantin, ülkedeki seçim nedeniyle cumartesi günü sonuçlanan seride Kazakistan'ı 5-0 ile eledi. Monaco, Del Potro, Chela ve Schwank'tan oluşan ekip, beş maçta tek set kaybı ile mücadeleyi noktaladı. Arjantin, bu sonuçla son 6 yılda dördüncü kez yarı finale yükseldi.

Şampiyon Sırbistan ise zayıf İsveç önünde pek zorlanmadı. Halmstad'a takımla birlikte giden, ancak dizindeki sakatlık nedeniyle sadece çiftler maçı oynayan Djokovic'e rağmen Sırbistan'ın galibiyeti zor olmadı. Troicki-Tipsarevic ikilisinin teklerdeki ikişer galibiyeti seriyi 4-1'e taşıdı.

Kupanın 16-18 Eylül'deki yarı finallerinde Sırbistan-Arjantin, İspanya-Fransa karşılaşacak.

Bu arada Dünya Grubu play-off'u oynayacak takımlar da belli oldu. Kıtaların 1. gruplarındaki maçların ardından İsrail, İtalya, Güney Afrika, İsviçre, Avustralya, Japonya, Kanada ve Brezilya, eylül play-off'unda Dünya Grubu'na kalabilmek için elit grubun ilk turda kaybeden ekipleriyle mücadele verecek. Öte yandan, Portekiz-İsviçre serisinde yer alan Roger Federer, bir tekler bir de çiftler galibiyeti ile takımının 5-0'lık zaferine katkı yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!