Son 13’te gelen ölüm

Güncelleme Tarihi:

Son 13’te gelen ölüm
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2011 00:00

İki kez Indianapolis 500 yarışı şampiyonu İngiliz pilot Dan Wheldon, Las Vegas’taki yarışta ‘finiş’ çizgisine 13 tur kala gerçekleşen kazada feci şekilde can verdi. 15 aracın birbirine girdiği kazada 3 pilot da yaralandı.

Haberin Devamı

HER yarış pilotu piste çıkarken “Bu yarış son olabilir ve umarım olmaz” diye düşünür. Önceki gün Kuzey Amerika’nın en büyük motor sporları organizasyonlarından biri olan IndyCar’ın Las Vegas’ta düzenlenen ayağı, pilotlara bu acımasız gerçeği bir kez daha hatırlattı. İki kez Indianapolis 500 yarışı şampiyonu olan İngiliz pilot Dan Wheldon, sezon sonu yarışlarında, ‘finiş’ çizgisine 13 tur kala gerçekleşen 15 araçlık kazaya karıştı. Zincirleme kazada önce bir araca çarpıp havalandıktan sonra bariyerlere uçan Wheldon, alevler içinde hurdaya dönen aracında hayatını kaybetti. IndyCar’da yaşanan son ölümlü kazaya 2006 yılında Homestead-Miami’deki ısınma antremanlarında Paul Dana adlı pilot kurban gitmişti.

Son ölümlü kazada o birinciydi

İşin ilginç yanı ise kaza günü o yarışı Wheldon’ın kazanmasıydı. 1999’da İngiltere’den ABD’ye gelen Wheldon, 33 yaşında ve 2 çocuk

/images/100/0x0/55eaacf5f018fbb8f88f9290
babasıydı, yarışı kazansaydı 5 milyon dolarlık ödülün sahibi olacaktı. Kazada üç pilot yaralandı. IndyCar sezon sonu partisini iptal etti.  Yarış sonrası rakip pilotlar büyük üzüntü yaşadı. Bazıları ağlayan IndyCar sürücüleri, yarışı tamamladıktan sonra Wheldon onuruna 5 saygı turu attı. Wade Cunningham adlı bir pilot, “Bu tür yarışlarda ne yazık ki bunlar oluyor. Pek hata şansınız yok” dedi. İskoç pilot Dario Franchitti ise, “Bir dakika önce şaka yaptığım Dan bir baktım artık yok. O kadar iyi biriydi ki, yarışta herkes onu dostu olarak görüyordu” sözlerini kullandı. Formula 1 şampiyonları Jenson Button ve Lewis Hamilton da sosyal medyada Wheldon için “gerçek bir savaşçı”, “sporumuzun efsanesi ve harika bir adam” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Faciaya davet: Kalabalık pist 360 km. sürat

INDYCAR’ın Las Vegas ayağında antrenmanlar sırasında saatte 360 kilometreye çıkan hızlar ve 34 araçlık kalabalık pist, 200 turdan oluşan yarışta felaketin habercisiydi sanki. Kaos, iki aracın lastiklerinin pistin 2’nci virajında birbirine temas etmesiyle başladı. Kimse tepki gösterecek zamanı bulamadı. Saniyeler içinde birkaç araç alevler içinde kalırken, yarış çizgisine mesafenin neredeyse yarısı enkazla kaplandı. Çarpışmanın etkisi bazı noktalarda o kadar yıkıcıydı ki işçiler asfaltta delikler açmak zorunda kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!