Şölen başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Şölen başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2005 00:00

2 konferansta 6 grupta mücadele edecek 30 takım normal sezonda 1230 maç oynayacak. Son 8 yılda 4 şampiyonluk kazanan son şampiyon San Antoniolu basketbolcular, Denver ile evinde oynayacakları sezonun açılış maçında yüzüklerini alacak. 4 basketbolcumuzla bu heyecanı biz de yakından yaşayacağız.

DÜNYADA milyarlarca insanı ekran başına bağlayan basketbolun büyük şöleni ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) bu gece yarısı oynanacak 4 karşılaşma ile başlıyor. Son 8 yılda 4 şampiyonluk kazanan son sezonun da şampiyonu San Antonio Spurs sezonun açılış maçında Denver Nuggets’ı konuk edecek. Karşılaşma öncesi geçen sezon mutlu sona ulaşan San Antoniolu basketbolcular şampiyonluk yüzüklerini alacak.

Türkiye de son dönemde olduğu gibi NBA heyecanını, ABD dışından yaklaşık 100 basketbolcunun yer aldığı bu devler arenasında forma giyen 4 basketbolcu ile yakından yaşayacak. Orlando Magic’te Hidayet Türkoğlu, Utah Jazz’da Mehmet Okur, Milwaukee Bucks’ta Ersan İlyasova ve Atlanta Hawks’ta da Gürcü asıllı Zaza Pachulia mücadele edecek. Ersan koçu Terry Stotts şans verirse ilk resmi NBA maçı heyecanını bugün Philadelphia deplasmanında yaşayacak.

Hornets Oklahoma’da

30 takımın iki konferansta ve 6 grupta mücadele edeceği NBA’de normal sezon maratonunda 1230 maç oynanacak. Takımlar evlerinde 41 maç yapacak. Geçtiğimiz aylarda Katrina Kasırgası’nın vurduğu New Orleans’ın harabeye dönmesi nedeniyle Hornets maçlarını Oklahoma City’de oynayacak. Hornets’in normal sezondaki 35 maçına Oklahoma City’deki Ford Center, 6 maçına ise LA Baton Rouge’deki Pete Maravich Center ev sahipliği yapacak.

Red Auerbach ile birlikte NBA’de 9 kezle en çok şampiyonluk yaşayan koç olan Phil Jackson, bu sezon rekorun tek başına sahibi olma şansını yakalıyor. 1 yıllık ayrılıktan sonra yeniden koçluk yapmaya karar veren Jackson, Los Angeles Lakers’ın başına döndü. Indiana’da Ron Artest geçen sezonun başındaki kavganın ardından uzak kaldığı takımındaki formasına kavuşuyor. Phoenix’in önemli silahlarından Amare Stoudemire ise dizinden geçirdiği ameliyat nedeniyle 4 ay salonlardan uzak kalacak.

NBA TV, ABD’de 67 milyon insana ulaşırken, 39 ülkede yayın yapacak. NBA 43 dilde 214 ülkede, yaklaşık 750 milyon evde izlenecek.

Hip-hop tarzı artık bitti

NBA’de bu sezondan itibaren kıyafete bir sınırlama geldi. Dress Code yayınlandı. Basketbolcular bundan böyle kıyafetlerine çeki düzen verecek. Bol tişört va pantolon. Kolsuz tişört gibi giysiler kullanılmayacak. Abartılı zincir,
/images/100/0x0/55eb0902f018fbb8f8a6c8e4
kolye ve yüzük gibi mücevherler takılmayacak. Hip-hop tarzı giyim sona erdiriliyor. Salon ve soyunma odasında, cep telefonuyla konuşulmayacak. Röportajlara bu şekilde çıkmayacak.

10 takım koç değiştirdi

NBA’de 10 takım koçunu değiştirdi ve 2005-06 sezonuna yeni umutlarla giriyor. Phil Jackson LA Lakers, Larry Brown New York Knicks, Maurice Cheeks Philadelphia 76’ers, Bob Weiss Seattle SuperSonics, Flip Saunders Detroit Pistons, Terry Stotts Milwaukee Bucks, Nate McMillan Portland Trail Blazers, Dwayne Casey Minnesota Timberwolves, Mike Brown Cleveland Cavaliers, Brain Hill Orlando Magic’in başına geçti.

Sakat listesinde format değişti

NBA’de bu sezondan itibaren injured list olarak bilinen sakat kadrosunun içeriği ve adı değişti. Sakat listesi, aktif olmayan (inactive list) kadroya dönüştürüldü. Takımların 12 oyuncu aktif oyuncu kadrosu olacak. Ancak aktif olmayan kadroya alınacak sporcunun bu listede kalacağı en az süre sınırlaması kalktı. Her maçta bu liste değişebilecek.

Çaylaklar için Gelişim Ligi

NBA’de bu sezondan itibaren NBA Development League yani Gelişim Ligi var. Takımlarında süre alamayan çaylak ve ikinci yılındaki oyuncular D-Ligi’nde oynayacak. Her D-Ligi 3 veya 4 NBA takımıyla oluşturulacak.

DOĞU KONF.

Atlantik Grubu

New Jersey

Toronto

New York

Boston

Philadelphia

MERKEZ Grubu

Cleveland

Indiana

Detroit

Chicago

Milwaukee

GÜNEYDOĞU Grubu

Orlando

Miami

Washington

Atlanta

Charlotte

KUZEYBATI Grubu

Denver

Minnesota

Seattle

Utah

Portland

PASİFİK Grubu

L.A. Clippers

Phoenix

L.A. Lakers

Sacramento

Golden State

GÜNEYBATI Grubu

Memphis

Houston

Dallas

NO/Oklahoma City

San Antonio

NBA’de bugün

Philadelphia-Milwaukee

San Antonio-Denver

NO/Oklahoma City-Sacramento

Phoenix-Dallas
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!