Sokak Panorama

Güncelleme Tarihi:

Sokak Panorama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

ISI GUCU SANDVIC

Sisli'de Abide-i Hurriyet Caddesi uzerindeki Arzu Pasaji’nda bir bakkal dukkáni var Selahattin Bicici’nin. Enistesiyle calistiktan sonra uc yil once bu dukkáni acmis. Cevre isyerlerinden ve insaatlardan cok sayida kisi kavurmali, kasarli soguk sandvic yaptiriyor: ‘‘Buraya baska bir sey almaya gelen olmaz zaten.’’ diyen Bicici'nin ufak dukkáni sabah 7.00'den itibaren acik. Pasajin kapanis saatine dek, yani 21.30'a kadar da gun devam ediyor. Bicici aslen Kastamonulu ama henuz alti aylikken Istanbul'a gelmis ve 34 yildir da ayrilmamis.

BAHCEDE MANTI

Etiler Seher Yildizi Sokak'ta yer alan Etiler Manticisi yaz aylarinda agacli ve golgeli bahcesi ile cevredeki isyerlerinin gozdesi. Bahadir ailesinin sahibi oldugu manticiya merdivenle inilerek giriliyor, ozellikle oglen saatlerinde sicak ev yemeklerine ve su boregine talep cok. Bayanlarin hákimiyetindeki mutfaktan kalburabasti, ev baklavasi, prenses gibi tatlilar da cikiyor. Semt unlulerinin de zaman zaman yolu Etiler Manticisi'na dusuyor.

PALAZOGLU SOKAGI

Sisli'de Abide-i Hurriyet ve Buyukdere caddeleri arasina sikismis 130 adimlik bir sokak. Iki caddeyi birbirine baglayan sokagin girisi haftasonu gelince seyyar ayakkabi saticilari tarafindan isgal ediliyor. Gazete bayii de saticilarin arasinda kaliyor. Biraz ilerideki birahaneden mac seyereden guruhun sesleri geliyor. Belli ki sifre cozucu alinip maccilara sunulmus. Abide-i Hurriyet Caddesi tarafinda kebapcilar, dugun salonu, dilekceci, universiteye hazirlik kursu yer aliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!