Şok: Scala veda etti ilk hedef Daum

Güncelleme Tarihi:

Şok: Scala veda etti ilk hedef Daum
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2001 00:00


İsmail ER
Haberin Devamı

İtalyan çalıştırıcının sağlık problemi Beşiktaş'ı sarstı

10 milyonda bir görülen ‘‘Akromegali’’ hastası olduğu anlaşılan Scala, Başkan Bilgili'ye ‘‘isterseniz görevi bırakabilirim’’ dedi. Yönetim, teknik direktör arayışına girdi. Christoph Daum ve Erdoğan Arıca'nın adları ağır basıyor.

YOLLAR AYRILDI

Beşiktaş'ta beklenen oldu ve teknik direktör Scala ile takımın yolları ayrıldı. Şampiyonlar Ligi'nden ve Türkiye Kupası'ndan elendikten sonra tek çıkış yolu olarak görülen ligde de liderin 8 puan gerisine düşen siyah beyazlıların İtalyan hocası, sağlık sorunu olduğunu belirtince, yönetim yeni teknik direktör arayışına girdi.

FELDKAMP ÖRNEĞİ

Nevio Scala konusunda yaşanan gelişmeler siyah beyazlıları, geçtiğimiz sezonun başına götürdü. Takımın başına getirilen Alman teknik direktör Karl Heinz Feldkamp da sağlık sorunlarını ileri sürerek ülkesine dönmüş ve görevi yardımcısı Hans Peter Briegel'e bırakmıştı. Gelelim dünkü gelişmelere...

ŞOK EDEN HASTALIK

Kulüp doktoru Mete Düren, dün İtalyan çalıştırıcının 10 milyonda bir görülen ‘‘Akromegali’’ hastası olduğu ve Almanya'da kontrolden geçeceğini açıkladı ve şunları söyledi: ‘‘Scala, 1991'de beyin içinde yer alan hipofiz bezinde büyüme hormonu salgılayan organda tümör olduğu gerekçesiyle ameliyat olmuştur. Hastalığından haberimiz vardı.’’

YÖNETİM TOPLANDI

Bu gelişme üzerine Başkan Bilgili ve yöneticiler önceki akşam Scala ile 3 saat süren bir toplantı yaptı. İtalyan hoca, ‘‘Benim önemli bir rahatsızlığım vardı. Bunu sizler de biliyordunuz. Fakat doktorum beni acilen test için Almanya'ya çağırdı. Ben de sizi üzmek istemiyorum. Eğer gitmemi istiyorsanız, giderim’’ dedi.

DUA EDECEĞİM

Başkan Serdar Bilgili, ‘‘Sağlık olayı bizim için her şeyden daha önemlidir. Sizin bu hastalıktan bir an önce kurtulmanız için dua edeceğiz’’ karşılığını verdi. Bu gelişmelerin ardından siyah beyazlı yöneticiler dün akşam acilen bir toplantı yaparak, yeni gelecek teknik direktör konusunda oylama yaptı.

Hasan Gocay, Fikret Orman, Kenan Kurşunoğlu ve Yıldırım Demirören yerli hocada ısrar edip, Erdoğan Arıca-Metin Tekin ikilisinin göreve getirilmesini isterken diğer yöneticiler, takımın Christoph Daum ve Rıza Çalımbay ikilisine teslim edilmesi görüşünü savundu. Üç yönetici de Fuat Yaman-Feyyaz Uçar ikilisinin adını telaffuz etti.

Salı günü İstanbul'a gelmesi beklenen Daum ile görüşme kararı alan siyah beyazlılar, Fuat Yaman ve Erdoğan Arıca ile de konuşup son kararlarını verecek. Öte yandan Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy'un Serdar Bilgili'yi arayarak, Erdoğan Arıca-Metin Tekin ikilisini önerdiği belirtildi. Diğer taraftan Beşiktaş Kulübü yazılı açıklama yaptı ve Scala'nın 5 gün izinli olduğunu duyurdu.

ŞAMPİYON YAPMIŞTI

Christoph Daum, 2.5 sezon görev yaptığı Beşiktaş'a 1 lig şampiyonluğu, 1 Tükiye Kupası Şampiyonluğu, 1 de Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandırmıştı.

ARICA DA LİSTEDE

Siyah beyazlı kulübün teknik direktör adayları arasında Erdoğan Arıca-Metin Tekin ikilisi de bulunuyor.

AKROMEGALİ NEDİR?

Hipofiz bezinin gelişme çağından sonra büyüme hormonu salgılamasına ‘‘Akromegali’’ adı verilir. Bu hormonun aşırı miktarda salgılanması sonucu dev cüsseli insanlar görülür. Gelişme çağından sonra hipofiz bezi bir tümör nedeniyle yine harekete geçer ve büyüme hormonu salgılarsa, çene, el ayak ve elmacık kemikleri büyümeye başlar. Bu büyüme iç organları da etkiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!