Skandal karar

Güncelleme Tarihi:

Skandal karar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2007 00:00

Maçın hakemi Bülent Demirlek ile gözlemci ve temsilcileri sözlü olarak dinleyen Futbol Federasyonu, faturayı Bülent Demirlek’e kesti ve hakkında da soruşturma açılmasını kararlaştırdı. Maç, tarafsız sahada oynanacak.

FUTBOL Federasyonu skandal bir karara imza atarak, hakem Bülent Demirlek’in Hüseyin Avni Aker Stadı’nda ev sahibi ekip taraftarların sahaya girmesi sonrası yeterli güvenlik önleminin olmadığı gerekçesiyle tatil ettiği Trabzonspor-Sivasspor maçının tarafsız sahada ve tekrar oynanmasını kararlaştırdı.

Kamuoyunun günlerdir merakla beklediği karşılaşmayla ilgili dün federasyonun Beylerbeyi’ndeki binasında bir araya gelen yönetim kurulu üyeleri, tartışmalı maçla ilgili dosyayı görüştü. Yaklaşık 6.5 saat süren toplantıya iştirak eden 12 üye, toplantıya çağrılan hakem, gözlemci ve temsilcilerin beyanlarını sözlü olarak dinledi. 12 üye, "Futbol müsabaka talimatının 29. maddesinin b bendiği gereği hakemin müsabakayı tatil kararı uygun görülmedi" görüşünü oybirliğiyle kabul ederek, faturayı hakem Bülent Demirlek’e çıkardı ve Demirlek’in hakkında da soruşturma açılmasını karara bağladı.

Demirlek’in ipi çekildi

Soruşturma neticesinde Bülent Demirlek’in FIFA listesinden çıkartılacağı hatta klasman düşürüleceği öne sürüldü, ligin ilk yarısı sonuna kadar da dinlendirileceği ifade edildi. Spor kamuoyu, kararı ’skandal’ olarak değerlendirirken, kararın perde arkasında, Trabzon kökenli yönetim kurulu üyesi İbrahim Usta’nın yanı sıra Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak’ın "Aleyhimizde karar çıkarsa federasyonu tanımayız" şeklindeki ifadelerinin son derece önemli rol oynadığı öğrenildi. Toplantıda İbrahim Usta’nın üyeleri etkilemek için son derece geçerli diyaloglar içine girdiği de bildirildi. Bu doğrultuda Haluk Ulusoy başta olmak üzere üyelerin maçın tarafsız sahada tekrarına karar verdiği ifade edildi. Federasyon Başkan Vekili Affan Keçeci, "Adaletli ve vicdanlı bir karar aldık" derken, futbolcuları dövülen Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, "Taraftarları tahrik edip, sahaya indirip kendimizi tokatlattırdığımız için ve kamuoyunu meşgul ettiğimiz için kamuoyundan özür diliyoruz" dedi. Trabzonspor Yönetim Kurulu ise, yaptığı açıklamada federasyonun tatmin edici bir karar almadığını duyurdu.

Öte yandan federasyon, Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak ile yöneticiler Abdullah Başer ve Zeyyat Kafkas’ın PFDK’ye sevkine karar verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!