Sizin hakkınız için dava açacağım

Güncelleme Tarihi:

Sizin hakkınız için dava açacağım
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2011 00:00

İdari yönden ibra edilmeyen Adnan Polat mahkemeye gitmeye hazırlanırken yönetici arkadaşlarına, “Benim aday olup olmayacağım belli değil. Ancak sizin önünüzü açmalıyım. Seçilme şansı hakkınız olmalı” dedi.

Haberin Devamı

GALATASARAY’da önceki günkü genel kurulda idari yönden ibra edilmeyen Başkan Adnan Polat ve yönetimi dün olağanüstü toplandı. Bu toplantıda Polat ve yönetimi önümüzdeki günlerin yol haritasını belirledi. Yöneticilerin bir kısmı ”Mahkemeye gidip aklanalım” ifadelerini kullanırken bir kısmı da “Eğer mahkemeye gidersek genel kurulu ve Galatasaray’ı mahkemeye taşımış olmaz mıyız?” diyerek çekincelerini ortaya koydu. Bunun üzerine birkaç gün içinde nihai kararı almak üzere sarı kırmızılı yönetim ayrıldı. İsterseniz şimdi toplantı öncesi ve Mecidiyeköy’deki zirvede yaşananları ve Galatasaray’da gelecekte neler yaşanacağını birer birer irdeleyelim...
İtiraz etmeliyiz
Saat 18.00’de Mecidiyeköy’de kulüp binasında Başkan Adnan Polat, yönetim kurulu toplantısı öncesi bir araya geldiği arkadaşları ile kısa bir durum değerlendirmesi yaptı. Polat burada arkadaşlarına, “Benim aday olup olmayacağım bu ortam sonrası belli değil. Ancak sizin önünüzü açmalıyım. Seçilme şansı hakkınız olmalı. Bu yüzden karara itiraz etmeliyiz diye düşünüyorum. Bu benim adaylığım için değil sizin geleceğiniz için önemli“ dedi.
Daha sonra sarı kırmızılı yönetim toplantıya geçti. Bu toplantıda bundan sonra izlenecek yol haritası tartışılmaya başlandı. Üyelerin bir kısmı mahkeme kararına sıcak bakarken, bir kısmı yukarıda belirttiğimiz nedenlerden dolayı çekincelerini ifade etti.
Bizi istemediler
“Mahkemeye gidebiliriz” diye görüş beyan eden yöneticiler, “Mali yönden ibra edildik. Bizim hazırladığımız bütçe kabul edildi. Yani Genel Kurul mali yönden bizim tertemiz olduğumuzu, hiçbir yolsuzluk ve aksaklığa karışmadığımızı beyan etti ve bizi akladı. Demek ki, biz yanlış birşey yapmadık. Sadece bizi istemedikleri için ibra etmediler. O zaman bizde yasal hakkımızı kullanmalı ve mahkemede aklanmalıyız” diye görüş belirttiler.
Toplantı bitmeden ayrılan İkinci Başkan Işın Çelebi sorulara “Bu toplantıları birkaç gün daha sürdüreceğiz. Konuyu enine boyuna tartışacağız ve hafta içinde Başkan Adnan Polat kararlarımız hakkında açıklama yapacak” diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

YENİ HEDEF MAHKEMEDE AKLANMAK

Haberin Devamı

İDDİA 1- Adnan Polat seçime girebilir

YÖNETİME danışmanlık yapan hukukçular dün ilginç iki iddiayı ortaya attılar.
Adnan Polat ve yöneticileri seçimlere katılabilirler.
Adnan Polat ve yönetimi 30 gün içinde seçim kararı almak zorunda. Ama seçim tarihini kendileri belirler...
Gelin bu iddiayı dillendiren hukukçuların ifadelerine bir göz atalım.
Hukukçular, Polat ve yönetiminin seçime girebileceğini ifade ediyorlar. Ve bu iddialarını da geçici maddelerde yer alan G1.3 maddesine dayandırıyorlar. O madde aynen şöyle: “Bu tüzükle sınırlandırılan veya ortadan kaldırılan haklara ilişkin eski tüzük hükümleri 31.12.2011 tarihine kadar yürürlükte kalır...”
Hukukçulara göre bu şu demek: Adnan Polat ve yönetimi idari açıdan ibra edilmedi ama geçici maddeye göre bu yıl sonuna kadar yapılacak her türlü seçime girme hakları var. Çünkü tüzüğün geçici maddesi bunu emrediyor. Öyleyse Adnan Polat ve ekibi seçimlere katılabilirler...

Haberin Devamı

İDDİA 2 Seçim tarihini yönetim belirler

TÜZÜĞÜN kulüp başkanı ve yönetim kurulunun görevleri başlığını taşıyan 87.22 nolu maddesi: “Kulüp başkanı ve yönetim kurulu görev ve yetkileri...Genel Kurulca mali veya yönetsel yönden aklanmama durumunda en geç 30 gün içinde olağanüstü seçim genel kurulunu toplantıya çağırır” diyor.
Hukukçular bu maddenin 30 gün içerisinde Genel Kurul çağrısı yapılmasını emrettiğini ve Polat ile yönetiminin isterse Genel Kurul’un seçim tarihini bu yılın sonuna kadar belirleme haklarının olduğunu iddia ediyorlar... Böylece, Seçimli Olağanüstü Genel Kurul yapılana kadar Adnan Polat ve yönetiminin görevde kalacağını iddia ediyorlar...
İşte Galatasaray’da yönetim cephesinde dün yaşananlar kısaca böyle. Bakalım, önümüzdeki günlerde kim, nasıl ve ne tür kararlar alacak... Bekleyelim ve görelim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!