Siyaset de taahhütname versin

Çarşı grubunun eylemleri nedeniyle statlara siyaset yasağının konulduğu günlerde Beşiktaş’ın Hırvat hocası Slaven Biliç, sosyalist; hem de ‘gerçek bir sosyalist’ olduğunu ilan etti.

Haberin Devamı

Taraftarından siyasi eylem yapmayacağına dair taahhütname alan Fikret Orman, acaba Bilic’ten de benzer bir taahhüt aldı mı veya alacak mı? ‘İşin şakası bir yana’ diyeceğim ama vallahi belli olmaz(!)...
Görüldüğü üzere Beşiktaş ne yapsa da politik duruşlardan kendini kurtaramıyor. Kapıdan kovsa bacadan giriyor siyaset. Siyasi iradenin buyruğuyla getirilen yasak için uluslararası kaideler dayanak yapılıyor. Oysa ırkçılık, din ve cinsiyet ayrımcılığını cezalandıran UEFA ve FIFA, hakaret içermeyen protestoları cezalandırmıyor. Özellikle İtalyan takımlarının tribünlerine bakın... Bizim 6222 sayılı Şiddet Yasası’nda da mevcut TFF talimatlarında da siyasi protestoları yasaklayan ‘buyruk’lar yok. Belli ki TFF, talimat değişikliğine gidecek.
Esasen spora kısmi bir siyasi yasak getiriliyor. Sadece taraftara kilit vuruluyor. Aksini söyleyebilmek için şunun sözünün de siyaset tarafından verilmesi gerekiyor: Hiç bir milletvekili kulüplerin transferlerinde boy göstermeyecek, federasyon seçimlerine karışılmayacak, sportif organizasyonların ödül törenlerinde boy gösterilmeyecek, seçim meydanlarında takım kaşkolları takılmayacak. Sözün özü spor propaganda aracı yapılmayacak!..

Haberin Devamı

POTAYA FiNANSÇI SPONSOR GELiYOR

BEŞİKTAŞ, basketbolda adeta silbaştan yaptı. Geçen sezonun koçu Erman Kunter, potanın Önder Özen’i oldu, saha kenarına ise Ahmet Kandemir getirildi. Oyuncularla genelde kontratlar 2 ila 3 yıllık yapıldı. 3 yıllık bir planlamala sürdürülebilir başarı hedefleniyor. ‘40 yılda bir 4 kupa’dansa her sezon zirveye oynama vaadiyle yola çıkılıyor.
Ancak basketboldaki hamlelerin başarılı olması için iyi bir sponsorunuzun olması gerekiyor. Fakat kulüp iki yıldır baskete bir sponsor bulamıyordu. ‘Önce biz vardık’ sloganını kullanan 1903 doğumlu Beşiktaş’ın basketbol markasına bir sponsor bulamıyor olması kabul edilir bir durum değildi.

2+1 YILLIK İMZA

Ülker Grubu’nun sponsorluğu bıraktığı günden bu yana Kartal’ın basketbolunda bir sponsor istikrarsızlığı yaşanıyordu. Demirören’in Milangaz’ı mecburen şubeye el vermişti. Geçen sezon ise adeta taşıma suyla değirmen misali, bazı yöneticilerin şirketlerinin geçici desteğiyle işler yürütülmüştü. Siyah beyazlılar yeni sezon için nihayet uzun vadeli bir sponsor buldu. Bayramdan sonra bunun imzası atılacak. Finans sektöründen bir sponsor ile 2+1’lik bir anlaşmaya imza konulacak. Öğrendiğim kadarıyla ezeli rakiplerle baş edebilecek bir mali olanak yaratılacak ama bu kaynak yeni sezonda şampiyon olmak için değil de üç yıllık yeni yapılanmanın başarılı olması için kullanılacak. Beşiktaş, basketbol şubesini de şirketleştirmişti. Şimdi yeni sponsor da basketbol şirketinin genel kurulunda bir yöneticiyle temsil edilecek. Uzun vadeli bir hedef de potayı da futbol gibi borsaya açmak. Siyah beyazlıların potadaki bu ‘endüstriyel’ hamlelerinin sonucu rakipleri için de ışık tutacak.

Haberin Devamı

VODAFONE iMZASI BiRAN ÖNCE ATILMALI

SPONSORLUK demişken akla yeni stadın isim haklarının satıldığı Vodafone da geliyor. Fikret Orman, seçim öncesinde yaptığı açıklamada bir ay içinde imzaların atılacağını söylmeşiti ancak söylenen henüz gerçekleşmedi. İmza geciktikçe dedikodu kazanı da kaynatılmaya başlandı. Son günlerde “Stat inşaat ruhsatı alınmadığı için sponsor imzaya yanaşmıyor” lafları verkaç yapılır oldu ağzılarda. Kulübün ‘Türkiye spor tarihinin en büyük anlaşması’ diye lanse ettiği stat isim ve forma göğüs hakları sponsorluk sözleşmesi de bayramdan sonra imzalanacak.
Bu imza tarihi de bir kez daha ileriye ötelinirse o zaman stadın yapılamayacağına dair yaratılan endişe atmosferi iyice beslenmiş olur. Bu nedenle Orman yönetiminin bir an önce Vodafone ile nihai imzayı atıp, iklimi değiştirmesi lazım...

Haberin Devamı

SİYAH: Sezonu saat 21.45’te Olimpiyat Stadı’nda açmak.
BEYAZ: Slaven Bilic’in sosyalist kimliğini açıklaması.

Yazarın Tüm Yazıları