Sivasspor'a mangallı moral

Güncelleme Tarihi:

Sivasspora mangallı moral
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2009 11:52

Sivasspor, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Belçika'nın RSC Anderlecht takımı ile 4 Ağustos'ta oynayacağı rövanş maçının hazırlıklarını 4 Eylül Stadı'nda yaptığı idmanla sürdürdü. Kulüp yönetimi, futbolcular ve teknik heyete moral vermek amacıyla antrenman sonrası “Mangal Partisi” düzenledi.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi 3. ön elemesi ilk maçında deplasmanda Anderlecht'e 5-0 yenilerek tur şansını zora sokan Sivasspor, 4 Ağustos Salı günü yapacağı rövanş maçının hazırlıklarını, karşılaşmanın oynanacağı 4 Eylül Stadı'nda yaptığı akşam idmanıyla sürdürdü.

İdman öncesinde, kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz, teknik direktör Bülent Uygun, futbolcular ve teknik heyet ile bazı yöneticiler ve kulüp personelinin katılımıyla poster çekimi yapıldı.

Sakatlıkları nedeniyle bir süredir tedavi gören futbolcular Mehmet Yıldız ve Sezer Badur dışında tüm oyuncuların katıldığı idmanda, teknik direktör Bülent Uygun, futbolcularını 5-0'lık ilk maçın rövanşına motive etmeye çalıştı. İdmanı, kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz, basın sözcüsü Fikret Ünsal ve bazı yöneticiler de izledi.

STATTA MANGAL KEYFİ

Sivasspor yönetimi, idmandan sonra, hem Anderlecht maçı öncesinde futbolcular ve teknik heyete moral vermek, hem de 4 Eylül Stadı'nın UEFA'nın Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları için istediği kriterlere uygun hale getirilmesinde emeği geçen yetkililer ve işçilere teşekkür etmek amacıyla stadyumda “Mangal Partisi” düzenledi.

Başkan Mecnun Otyakmaz ve bazı futbolcular da basın mensuplarının isteği üzerine mangalın başına geçerek kulübün aşçılarıyla birlikte et pişirdi. Pişirilen etler, teknik heyet, futbolcular, yöneticiler, basın mensupları ve stadyumdaki işçilere ikram edildi. Programda ayrıca, futbolcular ve diğer katılımcılar, geçtiğimiz günlerde Umre'ye giden Başkan Otyakmaz tarafından getirilen hurmalardan yedi.

“ASRIN GÜREŞÇİSİ” YERLİKAYA'DAN TAKIMA MORAL

Öte yandan, idman öncesinde teknik direktör Bülent Uygun'un sahanın ortasında futbolcularıyla toplantı yaptığı sırada stadyuma gelen AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, futbolcular ve teknik heyete moral verdi. Futbolcular da Yerlikaya'yı alkışladı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yerlikaya, kendisinin de sporun içinden gelen bir insan olduğunu anımsatarak, “Azim, kararlılık ve inançtan vazgeçmediğin müddetçe asla hiçbir engel önünde duramaz” dedi.

Anderlecht maçı sonrasında Sivasspor'u eleştiren bazı kişileri kınayan Yerlikaya, şöyle konuştu: “Sivasspor'un Şampiyonlar Ligi'nde oynaması Sivasımız için, Türkiyemiz için büyük bir onurdur. Sivasspor Anadolu'dan şahlanan bir devdir, Yiğidolar'dır. Sonuna kadar da takımımızın arkasındayız. Biz centilmenlik, fair-play çerçevesinde mücadelemizi yapıyoruz. Takımımızda hata olabilir mi? Olabilir, ama bunların çözümü de teknik direktörde, sporcularda, teknik insanlardadır.”

Sivasspor'un Salı günü Anderlecht karşısında umulanın çok ötesinde performans göstereceğini, bundan hiç kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini ifade eden Yerlikaya, Sivasspor'un her zaman yanında olduklarını söyledi. Lig için de iddialı konuşan Yerlikaya, ligde Sivasspor'un gücünü herkesin göreceğini, artık Türkiye'de 5 büyük takımın olduğunu, bu büyük takımlardan birinin de Sivasspor olduğunu belirtti.

SİVAS'A MODERN STAT

Sivas'a yapılması planlanan stadyuma da değinen Yerlikaya, sporu seven ve sporcu bir kişiliğe sahip olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuya çok büyük önem verdiğini ifade ederek, Başbakan'ın talimatlarıyla Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Toplu Konut İdaresi arasında statla ilgili protokol yapıldığını ve işlemlerin sürdüğünü söyledi.

“Sivas'a Avrupa'nın en modern stadını yapacağız” diyen Yerlikaya, bu konuda kararlı olduklarını kaydetti. Yerlikaya, en kısa zamanda Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden güçlü bir Sivasspor'u herkesin göreceğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!