Sistemin şifresi

GALATASARAY’ın en iyi oynayan oyuncusu olduğunu söyleyemem onun. Ama Mancini’nin sisteminin en kilit oyuncusu olduğunu iddia ederim.

Haberin Devamı

Maçları seyrederken sade, gösterişsiz, işini yapan ama çok dikkat çekmeyen bir oyunu var. Hatta, Mancini’nin onu niye tercih ettiği de çok anlaşılamamıştı. Önce pozisyonunu tarif edelim. Defansın hemen önünde Melo-Selçuk ikilisinin arkasında oynayan Galatasaray’ın hem bireysel hem de takımsal performansına önemli etkileri olan bu oyuncu, sistemin şifresi. Peki Cimbom’un çehresini son iki maçtır değiştiren Ceyhun Gülselam, bu kadar mı önemli ve iyi oyuncu?

NELER YAPIYOR?

CEYHUN, defansta Chedjou-Hakan ikilisinin hemen önünde rakibi karşılayan, aynı zamanda onlara yardım eden, atakları engelleyen, hatta durduran oyuncu pozisyonunda olmasıyla, defansın pozisyon hatası yapmasını engelleyen Galatasaray’ın az pozisyon vermesini, hatta gol yemeden maçları bitirmesini sağlayan en önemli etken.

Haberin Devamı

BAŞKA GÖZLE BAKIN

CEYHUN olmadığında Melo, çok daha defansif, arkada kalan, tembelleşen ve ofansif gücünü çok kullanan bir oyuncu değildi. Ama Ceyhun’un varlığı Melo’yu rakip alanda çok daha etkin hale getirdi. Selçuk, Ceyhun’un varlığını hissettiğinden beri G.Saray için rakip alanda çok daha üretken bir oyuncu olmaya başladı. Ama Selçuk da 1-2 hafta sonra çok daha ofansif bir oyuncu olacak.
Birbirini tetikleyen bu sebepler sonucunda Galatasaray, daha ofansif, daha çok pozisyon üreten ve daha çok gol atan bir takım oldu.
Peki bütün bunların olmasının sebebi Ceyhun mu? Bir de maçları bu gözle seyredin.

FARKLI OYNAYANLAR

Fiber hızında ve kalitesinde Sabri.
Tazmanya canavarı hırsında Melo.
Lastik adam kıvamında Muslera.
Usain Bolt ile yarışan Burak.

ARENA TAMAM AMA...

GALATASARAY içeride oynadığı maçlarda sorun yaşamaz. Yarıştaki en büyük sıkıntısı deplasman. Dışarıda oynayacağı maçlar sıralamadaki yerini belirleyecek. Zaten puan farkının oluşmasının ana sebebi de G.Saray’ın deplasman karnesinin kötü olmasıydı. Şampiyon olabilmesinin önündeki en büyük tehdit deplasman maçlarıdır. Ne zaman ki deplasman maçlarını Arena’ya çevirir, o zaman şampiyonluğu kazanır.

MELO: Hep iyi. Çıkış içinde ama bu Sabri de bir başka oynuyor.
ERKAN: Yetenek Zengin’i bu maçta fakir kaldı, etkili olamadı.

Yazarın Tüm Yazıları