Sınıfını geçemeyen Barça'da oynayamaz

Güncelleme Tarihi:

Sınıfını geçemeyen Barçada oynayamaz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2014 09:54

Javıer Faus, altyapı okulları La Masia’nın sadece bir futbol okulu olmadığını belirterek, “Okulunda sınıfını geçemeyen bir yıldız adayı Barcelona’da barınıp oynayamaz” dedi.

Haberin Devamı

Barcelona Kulübü Başkan Yardımcısı Javier Faus, Barcelona’da uygulanan metodolojiyi ve futbol felsefesini FCBEscola İstanbul Avea ile Türkiye’deki yeteneklere de kazandıracaklarını söyledi. Faus, altyapı okullarının gerçek bir okul olduğunu ve sınıfını geçemeyenlerin altyapı okulları La Masia’da barınamayacağını söyledi.

‘BİZ GERÇEKTEN BİR OKULUZ’

La Masia’yı bu kadar özel kılan nedir?

Antrenör, psikolog, eğitmenler ve sağlık tesislerine çok fazla yatırım yapıyoruz. Bu çok iç içe geçmiş entegre bir program, sadece bir futbol okulu değil. Biz gerçekten bir okuluz. Çocuklar sabahları okula gidiyor. Sınıfını geçemeyen La Masia’da barınamaz. Oyunculara futbolun hayatta tek amaç olmadığı öğretiliyor. Fakat en sonunda Iniesta ve Messi gibi birer yıldız olduklarında kişisel olarak bir takım değerlere de sahip oluyorlar. Bireye de dönüşüyorlar.

Haberin Devamı

Barcelona’nın geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Çok parlak! Taraftar anlamında dünyada 1 numarayız. Dünya üzerindeki pek çok futbolcu bizim kulübümüzün bir parçası olmak istiyor. Elbette ki bunun getirdiği bir takım zorluklar var. Futbol endüstrisindeki enflasyon bunlardan bir tanesi. Her geçen gün daha fazla kısıtlı yeteneklerle karşılıyoruz ve bunları elde etmek hiç kolay değil. Bize çok ucuza mal olmuyor.

‘SiZ 80 MiLYONSUNUZ ÇiN DE 1 MiLYAR!’

80 milyonluk Türkiye’den neden çok fazla yıldız çıkmıyor?

Türkiye yakında futbolda ilerleyecek. Yapılması gereken tek şey altyapıya gerekli yatırımların doğru bir şekilde yapılması. Çin de 1 milyar! “Çinli yıldızları ne zaman göreceğiz” dediklerinde “Gençlere yatırım yapın” dedim.

Luis Enrique ile yeni bir çağ mı başlıyor?

Her zaman kazanamazsınız. Bu bir spor. Kritik nokta her zaman rekabetçi olmak. Geçen sezon hiçbir başarı elde edemedik. Bu olağanüstü bir durum değil. Önemli olan uzun vadede stratejimize devam etmek. Luis Enrique ve yeni ekibinden dolayı içimiz oldukça rahat. Önümüzde çok rahat geçireceğimizi düşündüğümüz yıllar var.

Bu sezon transfere ağırlık vermenizin temel sebebi nedir?

Kendi içimizde bulamadığımız yeteneği satın alma isteğinden dolayı bu sezon transferlere ağırlık verdik. Bu sezon oynadığımız maçlarda kendi altyapısından 4 oyuncu bulunduran tek takım yine biziz. Munir, Sandro gibi oyuncularla La Masia hala genç yetenekleri A Takıma kazandırmaya devam ediyor. Burada bir diğer önemli nokta ise kulübün genç yeteneklere karşı gösterdiği tavır ve sabır. Ve bu bizi diğer kulüplerden ayırt eden en önemli faktör.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!