ŞİMDİ KARŞIMA ÇIKIN

Güncelleme Tarihi:

ŞİMDİ KARŞIMA ÇIKIN
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Maç sonrası zehir zemberek konuşan Mustafa Denizli meydan okudu

Milli Takımın finallere gitmesini engellemeye çalışanların olduğunu ileri süren Denizli, ‘‘UEFA'ya bizim galibiyetimize 6 puan vermeleri için başvuracağım. 3 puan içerideki İrlanda'yı, 3 puan da dışarıdaki İrlanda'yı yendiğimiz için versinler’ dedi.

Sert açıklama

1996 İngiltere'den sonra 2000 Avrupa Şampiyonası finallerine katılma hakkını ikinci kez elde eden Milli Takım'da teknik direktör Mustafa Denizli maç sonrası çok sert bir açıklama yaptı. Milli Takımın başarısını istemeyenlerin olduğunu ileri süren Denizli şunları söyledi:

İki İrlanda'yı yendik!

‘‘Yarın UEFA'ya başvuracağım ve Türkiye'nin oynadığı maçlara 6 puan vermelerini isteyeceğim. 3 puan içerideki İrlandalılar için, 3 puan da dışarıdaki İrlandalılar için versinler! Haksız yere çok eleştirildik. Bizi eleştirenler haftaya gelsin, hepsine teker teker cevap vereceğim.’’

Taraftara teşekkür

‘‘Hem futbolcularıma, hem de bana ağır eleştirilerde bulundular. Onları hiçbir zaman affetmeyeceğim’’ diyen Denizli, Bursa Atatürk Stadı'nı dolduran taraftarlara teşekkür ederek, ‘‘Sahada yüreklerini ortaya koyarak ülkeye zafer yaşatan futbolcuları 90 dakika desteklediler. Onlara şükran borçluyuz’’ dedi.

Halka moral oldu

Finallere gitmenin gururunu yaşadığını söyleyen Denizli, ‘‘Kadromdaki tüm öğrencilerimle gurur duyuyorum. Hepsi verdiğim taktiği uyguladılar ve hedefe ulaştılar. Ülkemizin yaşadığı acılardan, halkımıza biraz olsun moral dopingi yaptılar’’ ifadesini kullandı.

Sergen'den gönderme!

Zaferin mimarlarından olan Sergen, büyük bir başarıya imza attıklarını ve bunun gururunu yaşadıklarını belirterek, ‘‘Finallere gitmememizi istemeyenler vardı. İnşallah bu durum onları üzmez!’’ göndermesini yaptı. Alpay da ‘‘Bizim bu başarımıza üzülenler var. Onları hayal kırıklığına uğrattığımız için mutluyuz’’ şeklinde konuştu.

İnandık, başardık

Fatih Akyel, ‘‘Yılların emeğinin karşılığını aldık. Orada daha büyük işlere imza atacağız. Önemli olan Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne katılabilmekti. Buna başardık’’ derken, Ali Eren de ‘‘İnandık ve başardık. Finallerde de büyük başarılara imza atacağız. Bu zafer depremzedelere armağan olsun’’ açıklamasında bulundu.

İrlandalılar çıldırdı!

Maçın bitiş düdüğü ile final hayali sona eren İrlandalı futbolcular hakeme ve futbolcularımıza saldırdı. Doll, Hakan Şükür’e yumruk attı.

Hakemi dövmek istediler

İrlandalılar, elenmenin acısı ile maç sonrası olay çıkardılar. Maç içinde kasti tekmeleri ile millileri yıldırmaya çalışan İrlandalı futbolcular, Fransız hakem Veissiere'nin bitiş düdüğü ile birlikte hakemin üstüne yürüdüler. Teknik direktör McCarthy de hakeme giderek küfür etti.

Hakan'a yumruk attılar

Polis araya girerek hakemleri öfkeli İrlandalılar'ın elinden aldı. İrlandalı futbolcu Doll, olayları yatıştırmak isteyen Hakan Şükür'e yumruk attı. Kavgaya Ali Eren de karıştı. Güvenlik güçleri saldırgan İrlandalılar'ı etkisiz hale getirip çembere alarak soyunma odasına götürdü.

Stat skandalı

GSGM maç sabahı Federasyon'dan milli maç için stat kirası istedi ve ‘‘Parayı vermezseniz bu maç burada oynanmaz’’ dedi. Bursa Valisi Ali Fuat Güven'in çabası ile maçın başlamasına iki saat kala kriz çözüldü.

Gençlik ve Spor Genel Müdür Vekili Kemal Mutlu, dün sabah Futbol Federasyonu Asbaşkanı Ata Aksu'yu arayarak, ‘‘Biz bu statta bu maçı oynatmayız. Ya saha kirası olan 9 milyar, artı saha içi reklamlarını verirseniz burada maç oynatırız ya da sahaya girmenize izin vermeyiz’’ dedi. Bunun üzerine Futbol Federasyonu Asbaşkanı Ata Aksu, Bursa Valisi Ali Fuat Güven'e giderek konuyla ilgili bilgi verdi.

Ata Aksu, ‘‘Bu bir milli davadır. Milli takımın maçını Türkiye dışında mı oynayalım. Bize yardımcı olacaklarına malesef bürokratlar para istiyor. Biz Ali Sami Yen'de oynadık, beş kuruş para vermedik. Milli Takımın başarısı sabote mi ediliyor?’’ yorumunu yaptı. Vali'nin devreye girmesiyle maçın oynanmasına iki saat kala Ankara'dan gelen olumlu haber üzerine stadın kapıları açıldı.

Rüştü’nün beli kilitlendi

DÜNKÜ zafer gecesinin tek üzüntüsü Milli Takımımızın kalecisi Rüştü'nün sakatlanmasıydı. Maçın 36. dakikasında beli kilitlenen Rüştü yerini Engin'e bıraktı. Rüştü bugün İstanbul'da sağlık kontrolünden geçecek. Bu arada maçı izlemek için Bursa'ya gelen F.Bahçe Teknik Direktörü Zeman, maça girebilmek için stat kapısında bilet sorunu yaşandığı için 15 dakika bekletildi.

Slovenya sürprizi

2000 Avrupa Futbol Şampiyonası Play-off maçlarının sürprizini Ukrayna'yı eleyen Slovenya yaptı. Evindeki ilk maçı 2-1 kazanan Slovenya, Kiev'deki rövanşta 1-1 berabere kalıp, ilk kez Avrupa Şampiyonası finallerine katılma hakkını elde etti. Danimarka, deplasmanda 5-0 yendiği İsrail'i Kopenhag'taki rövanşta da 3-0 yendi. İngiltere ise deplasmanda 2-0 yendiği İskoçya'ya Londra'daki rövanşta 1-0 yenilmesine rağmen finallere kalan diğer ekip oldu.

HAKLI SEVİNÇ

Ay yıldızlı ekibimizin üst üste ikinci kez Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne katılmasında pay sahibi olanlardan biri de defansımızın belkemiği Alpay'dı. Alpay, maç sonunda Türk bayrağı ile tur attı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!