Sihirli parmak 41 yaşında G.Saray'da

Güncelleme Tarihi:

Sihirli parmak 41 yaşında G.Sarayda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2010 00:00

30 yılı geride bırakan yıldız Arzu Göllü kariyeri ve performansıyla adeta göz kamaştırıyor.

Haberin Devamı

1200 lig maçı. 267 milli maç.7 kez en iyi pasör. 1 kez en teknik oyuncu. 53 madalya. 16 kez özel oyuncu. 2 kez komple oyuncu. 3 kez yılın sporcusu.

TÜRK voleybolunun efsane pasörüdür Arzu Göllü... Ona “sihirli parmaklar” derler. Geride bıraktığı her yaş onun kariyerinin zenginliği oldu. 41 yaşında, filede 30 yılı devirdi. Arzu Göllü şimdiye dek gün ışığına çıkmamış yönlerini HÜRRİYET’e anlattı.
30 yılda oynadığın maç sayısını hatırlayabilir misin?
Kağıt kalemi eline aldı, çarptı topladı. Sonuç üç aşağı beş yukarı 1200 lig maçı, 267 milli maç olarak ortaya çıktı.
*  Kaç kupa kazandın, kaç kez şampiyonluklar yaşadın?
Eczacıbaşı’nda 9 kez Türkiye Ligi şampiyonluğunun yanı sırda 53 madalya, 16 kez özel ödül, 7 kez en iyi pasör ödülü, bir kez en teknik oyuncu, iki kez komple oyuncu, olimpiyat meşalesi ödülü, üç kez yılın sporcusu ödüllerinin sahibi oldum.
*  Kaç ayrı forma terlettin?
Bu 30 yıllık süre içersinde Eczacıbaşı, iki kez Galatasaray, Emlakbank, Beşiktaş, Karşıyaka ve Güneş Sigorta kulüplerinin formalarını giydim.
*   Türk voleybolunun efsane antrenörü baban Cengiz Göllü’den neler öğrendin?
Babam voleybolun tüm inceliklerini, pasörde ve kaptanda olması gereken vasıfları öğretti. Sporcu kimliğimi verdi.
*   Sana “sihirli parmaklar” deniyor neden?
Pasörlük yıllarla gelen bir şey. Şu bir gerçek ki, ancak 30’lu yaşlardan sonra çok iyi pasör olunuyor. Özellikle oyunu ve karşı takımı okuma hep 30’lu yaşlardan sonra olgunlaşıyor. Uzun parmaklara sahibim. Parmaklarım topu, top parmaklarımı seviyor.
*   Paslarını beğendirmekte zorlandığın en kaprisli voleybolcular kimler?
Eczacıbaşı’nda oynarken Rus oyuncu Artamanova idi. Ben her pası beğenmeyen Aysun ile anlaşmış bir insanım. Çünkü, Aysun çok çabuk toplara vuran oyuncudur.

Haberin Devamı

Celal Amca annem yaşlı oyuncu değil

*  9 yaşındaki Duru annesi Arzu Göllü için şunları söyledi:

/images/100/0x0/55eb44eef018fbb8f8b64500

“Annemi çok seviyorum. İdeal bir anne ve sporcu o. Beni salonlarda büyüttü. Antrenmanlarda annemi geri grupta koşarken gördüğüm de çok kızar ‘Haydi anne ablaları geç’ diye bağırırdım. Annemin de bana ‘Yaşlandım artık’ sözlerine de çok kızıyorum. Celal Amca annem yaşlı oyuncu değil. Çünkü benim annem daha çok genç. Kendisine yaşlandım demesini kabul edemiyorum.”

Haberin Devamı

Gamova, Gamova olsaydı şampiyon yapardı

*  Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe Acıbadem’de Gamova ile pasörler arasında bir pas krizi yaşanmıştı. Sen pasör olsaydın, Avrupa Şampiyonu olurlar mıydı?
Naz’ın arkasında dursunlar
Gamova dünyanın en iyi smaçörlerinden biri olduğuna göre, her atılan topa vurabilmeli diye düşünüyorum. Gamova, Gamova olsaydı, paslara bakmaz Fenerbahçe Acıbadem’i şampiyon yapardı. Kendim ile ilgili bir şey söylemek istemem ama Naz’ın arkasında dursunlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!