Shakhtar Donetsk 3-0 Fenerbahçe

Güncelleme Tarihi:

Shakhtar Donetsk 3-0 Fenerbahçe
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2015 00:58

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda, 0-0'ın rövanşında konuk olduğu Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımına 3-0 yenildi. İlk yarıda etkisiz bir oyun sergileyen sarı lacivertliler 2. devrede etkili başlayıp üst üste gol pozisyonları yakalasa da hakemin Pereira'yı tribüne gönderdiği pozisyon sonrasında kalesinde üst üste 2 gol gördü ve Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Fenerbahçe Avrupa'daki yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Haberin Devamı

Lviv Arena Stadı'nda oynanan mücadelede ev sahibi ekibe turu getiren golleri 25. dakikada Olexandr Gladkiy, 65. dakikada penaltıdan Darijo Srna ve 68. dakikada Alex Teixeira kaydetti. Sarı lacivertliler Simon Kjaer, 90. dakikada ikinci sarı kartı görerek kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Shakhtar Donetsk 3-0 Fenerbahçe
LUCESCU: ŞANS BİZİM YANIMIZDAYDI

Shakhtar Donetsk 3-0 Fenerbahçe

Stat: Lviv Arena
Hakemler: Felix Zwayer, Guido Kleve, Florian Steuer (Almanya)
Shakhtar Donetsk: Pyatov, Srna, Ordets (Dk. 84 Kucher), Rakitskiy, Shevchuk, Marlos (Dk. 86 Kovalenko), Stepanenko, Fred, Taison, Teixeira, Gladkiy (Dk. 82 Eduardo)
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı (Dk. 88 Mehmet Topal), Kjaer, Alves, Caner Erkin, De Souza, Meireles (Dk. 78 Alper Potuk), Nani (Dk. 88 Stoch), Sow, Diego, Fernandao
Goller: Dk. 25 Gladkiy, 64 Srna (penaltıdan), Dk. 68 Teixeira (Shakhtar Donetsk)
Kırmızı kart: 90+2 Kjaer (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 18 Shevchuk (Shakhtar Donetsk), Dk. 27 Şener Özbayraklı, Dk. 64 Volkan Demirel (Fenerbahçe)

http://www.hurriyet.com.tr/spor/stadyum/canlimacanlatimi.aspmid=111127067

Haberin Devamı

KARŞILAŞMADAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

SHAKTAR 26. DAKİKADA GOLÜ BULDU

26. dakikada sağ kanattan gelen evsahibi ekipte Srna ceza sahasına ortasını yerden yaptı. Gladky ön direğe koşusu sonrasında Alves ve Kjaer'den önce topla buluşarak vuruşunu yaptı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Shakhtar Donetsk 3-0 Fenerbahçe
F.BAHÇE ELENDİ G.SARAY KASASINI DOLDURDU



FENERBAHÇE 2. YARIDA ÇOK BASTIRDI
Sarı lacivertli temsilcimiz 2. yarıda Shakhtar kalesini adeta ablukaya aldı. 52'de rakip kaleyi sap çaprazdan gören bölgeden kazanılan serbest vuruşta topun başına Nani geçti. Bu oyuncunun vuruşunda topa ceza sahası içinde Sow kafasını uzattı ancak kaleci Pyatov topu kornere çelmeyi başardı.

58'de Nani bu kez sol çaprazdan ortasını yaptı arka direkte Alves topu penaltı noktasına doldurdu ancak önce Sow sonra Kjaer topa dokunmayı başaramadı.

Shakhtar Donetsk 3-0 Fenerbahçe

Ukrayna'nın Lviv şehrindeki karşılaşmayı 3 bin civarında Türk futbolsever izledi.

2. VE 3. GOLLER PEŞ PEŞE GELDİ
64. dakikada Fenerbahçe savunmasında Kjaer'in hatasını iyi değerlendiren Marlos topla ceza sahasına girdi. Volkan'ın müdahalesi sonrasında bu oyuncu yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Srna topu ağlarla buluşturdu ve skoru 2-0'a getirdi.

Penaltı golünden 4 dakika sonra Shakhtar bir gol daha buldu. Fenerbahçe'nin kullandığı korner atışı sonrasında kendi kalesinden çok hızlı bir şekilde atağa kalkan Shakhtar'da Teixeira sol çaprazdan vurdu ve skoru 3-0'a getirdi.

Haberin Devamı

Shakhtar Donetsk 3-0 Fenerbahçe
G.SARAY'DAN F.BAHÇE'YE ŞAMPİYONLAR LİGİ GÖNDERMESİ



Shakhtar Donetsk 3-0 Fenerbahçe

ROBIN VAN PERSIE ŞOKU!
Karşılaşma öncesi hafif bir sakatlığı bulunan Robin van Persie, beklentilerin aksine 18 kişilik kadroda yer almadı. Teknik direktör Pereira oyuncu ve sağlık ekip ile konuşup böyle bir karar aldıklarını belirtti ve bu durumun takımını olumsuz etkilemeyeceğini söyledi. Hollandalı yıldızın sağlık durumu ile ilgili açıklama yapan Vitor Pereira, "Robin Van Persie eğer iyi durumda olsaydı bugün bizimle olurdu. Maalesef mümkün değildi. Kaliteli bir oyuncu, iyi olsa bizimle olurdu. Sağlık kurulu ile toplantı yaptık ve böyle bir karar aldık. Bu karşılaşmadan daha önemlisi, uzun bir sezon bizi bekliyor. Daha çok maç var ve sonrası için risk almak istemedik" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Shakhtar Donetsk 3-0 Fenerbahçe
F.BAHÇE'DEN 30 LİRA TEPKİSİ


DEVLER LİGİ HASRETİ SÜRÜYOR
Fenerbahçe, "Devler Ligi" hasretini 7 yıla çıkardı. UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Shakhtar Donetsk'e elenen sarı-lacivertliler, Avrupa'nın en üst düzey futbol organizasyonunda 2008-2009 sezonunun ardından süren hasretini devam ettirdi. Sarı-lacivertliler, bu sürede "Devler Ligi"ne katılabilmek için oynadığı 4 elemede de tur atlamayı başaramadı.


Shakhtar Donetsk 3-0 Fenerbahçe
İŞTE FENERBAHÇE'NİN ALAMADIĞI BREZİLYALI

AVRUPA'DA 4 MAÇTIR GOL ATAMIYOR
Shakhtar Donetsk'e elenen Fenerbahçe, son 4 Avrupa kupası maçında da gol kaydedemedi. Ukrayna ekibine karşı iki maçta da skor üretemeyen sarı-lacivertliler, 2013-2014 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İngiltere'nin Arsenal takımına da gol atamayarak (3-0, 2-0) elenmişti. Fenerbahçe Avrupa'daki son golünü 6 Ağustos 2013 tarihinde, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki Salzburg maçında kaydetmişti. Fenerbahçe'nin Avrupa'daki son golünü 2 yıl önce Pierre Webo atmıştı.

Shakhtar Donetsk 3-0 Fenerbahçe
MAHMUT USLU'DAN PLATINI'YE OLAY SUÇLAMA


Haberin Devamı

UKRAYNA TAKIMLARINA KARŞI YİNE KAZANAMADI
Fenerbahçe Futbol Takımı, Avrupa kupalarında Ukrayna takımlarına karşı oynadığı maçlarda yine galip gelemedi. UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Shakhtar Donetsk'le karşılaşan sarı-lacivertli takım, şimdiye kadar Ukrayna takımlarıyla yaptığı 6 maçtan galibiyet çıkaramadı. Bu maçlarda 3 beraberlik, 3 yenilgi alan Fenerbahçe, ilk kez 2006 yılında bir Ukrayna temsilcisiyle resmi maçta karşılaştı.

Shakhtar Donetsk 3-0 Fenerbahçe
ORTALIK KARIŞTI, SAHAYA POLİS GİRDİ


PEREIRA, SHAKHTAR'A İLK KEZ YENİLDİ

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, kariyerinde Shakhtar Donetsk'e karşı çıktığı 4. maçta ilk yenilgisini aldı. Portekizli teknik adam, ülkesinde Porto'yu çalıştırıken UEFA Şampiyonlar Ligi 2011-2012 sezonunda Shakhtar Donetsk karşısında gruptaki iki maçı da kazanmıştı. Pereira, Fenerbahçe'nin başında Shakhtar Donetsk'le oynadığı ilk maçı golsüz berabere tamamlarken, rövanşta alınan yenilgi, Portekizli çalıştırıcının Ukrayna ekibine karşı ilk mağlubiyeti oldu.

S.DONETS-FENERBAHÇE MAÇINDAN EN GÜZEL KARELER

Haberin Devamı

TARAFTARLARDAN TÜRK GAZETECİLERE SATAŞMA
Ukraynalı taraftarlar, basın tribünündeki Türk gazetecilere sataştı. Ukraynalı bazı taraftarların basın tribününde oturduğu gözlenirken, bu kişiler, özellikle Shakhtar Donetsk'in golleri ve Pereira'nın oyundan atılmasından sonra Türk basın mensuplarına sözlü sataşmada bulundu. Araya giren güvenlik görevlileri, gerginlik büyümeden basın tribünündeki taraftarları bu bölgeden aldı.

Shakhtar Donetsk 3-0 Fenerbahçe
PEREIRA'DAN İLGİNÇ SÖZLER

BAKMADAN GEÇME!