Seyirci nerede?

HAVA sıcaklığı -5 derece, zemin karlı, yollar buzlu olunca Ali Sami Yen’e gelen seyirci sayısı bayağı düşüktü.

Haberin Devamı

Bu şartlarda gayet normal bir durum ama “seyirci nerede?” diye sorulacak soruya verilecek cevap herhalde “havaalanındalar” olurdu. Alışkanlık olunca ister istemez oraya gittiler galiba.  
Rijkaard’ın gördükleri
Caner: Solbek olmadığını ve burada sıradan bile olamadığını gördükten sonra Caner’i öne alan Rijkaard hem onun son haftalardaki en dikkat çeken futbolcu olmasını sağladı, hem de eline iyi bir alternatif aldı.
Elano: Aynı durum Elano için de geçerli. Forvete yakın bölgede çok şans verdiği oyuncusundan beklenenin çok altında sonuç alan ve çok eleştirdiğimiz Elano’yu şimdi defansın önüne çekerek bu bölge için teknik kapasitesi yüksek bir oyuncu kazandı. Oynadığı bölgeden beklentileri ile verebildikleri örtüşünce eleştiri ve baskıdan kurtulan bir oyuncu daha kazandı.
Rijkaard’ın göremediği
Rakip 10 kişi kaldıktan sonra Jo’yu da oyuna alarak çift forvete dönme cesaretini ya da becerisini gösterememesi. 65. dakikada bunu gerçekleştirirken yaptığı Elano-Jo değişikliğinde bana göre doğru yaptı Rijkaard.
İkiliden daha çok basan ve mücadele eden Mustafa’yı sahada bıraktı. G.Saray ikili forvete döndükten sonra gerçek anlamda maçı tek kaleye çevirdi. Yaptığı tercihin sonucunu Mustafa’nın golüyle aldı Rijkaard.

Haberin Devamı

Yeni transfer, eski oyuncu Lucas

Benim beklediğim gibi oynadı Lucas. Maçı izleyenler Lucas’ın yeni transfer olduğunu biliyorlardı ama uzun zamandır varmış ve oynuyormuş gibi ortama uyum sağladı. Dolayısı ile ne ön plana çıktı ne de kötü gözüktü. Gökhan Zan oynuyormuş gibi kimsenin dikkatini çekmedi.

Performansı ile dudak ısırtanlar

Nonda: Kaçırdığı gol pozisyonları, penaltı ve uzaktan attığı şutlar.
Zurita: Caner’in ayağını kırabilecek sertlikteki penaltı pozisyonu ve goldeki ıskası ile.
Nonda’nın hali
Ne soğuk ne de rakip defanstı Nonda’yı kötü yapan. Bu maçı beklemeden Linderoth’la beraber aynı zamanda kontratının fesh olacağının söylenmesi gibi ‘akıllıca’ bir iş yapanlardır. Tebrik ederim kendilerini. Bir maça çıkmadan hem oyuncuyu, hem de Galatasaray’ın hücum gücünü bitirdiler!
Galatasaray iyi olmayan şartlarda hem “karlı” hem de “kârlı” bir galibiyet aldı.

Yazarın Tüm Yazıları