Restoran önerilerim- Kabuklu deniz ürünleri konsepti ile bir ilki gerçekleştiren Kabuk Restaurant (0 252 385 54 31, www.kabukrestaurant.com) Yalıkavak’ta Tilkicik Koyu manzarası eşliğinde hizmet veriyor. Jumbo karides, sübye, tarak, ahtapot, ıstakoz, midye, nadir bulunan mavi yengeç ve böcek gibi tatlardan oluşan menüsü de dekorasyonu da ilginç. - İtalya’daki Capri Palace Hotel & Spa’da hizmet veren Michelin yıldızlı restoran Il Riccio D-Hotel Maris’ten sonra Bodrum Cennet Koyu’nda ikinci şubeyi açtı. Bence Bodrum’un en şık, en değişik mekânlarından biri oldu. (0252 311 70 00)- Bodrum’da anne yemeği arıyorsanız Yahşi’deki Sakız Ana’da şehrin tüm keşmekeşinden uzaklaşıp (0252 348 37 03) salaş bir ortamda yaprak sarma, taze fasulye, kuru fasulye yiyebilirsiniz.- Bodrum Marina’nın tam karşısındaki Gemibaşı Restaurant (0252 316 12 20) deniz ürünleri özellikle de ‘böcek’ denilen karavida konusunda çok iddialı. - Menüsünde ağırlıklı olarak balık olan bir diğer mekân Memedof Restaurant (0252 313 42 50) ile Akdeniz lezzetlerini bulacağınız Kocadon Restaurant (0252 316 37 05) iyi alternatifler arasında yer alıyor. - Bodrum’un en iyi tesislerinden biri, ‘mavi bayraklı’ plajıyla Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum. Çökertme kebabı harika! Bünyesindeki Olives Restaurant’ta (0252 311 03 03) canlı müzik eşliğinde Ege, Karadeniz, Akdeniz, Orta Anadolu, Doğu ve Güneydoğu bölgeleri dahil olmak üzere değişik bölgelerden lezzetler tadabilirsiniz. Saigon ise Asya mutfağının egzotik tatlarını sevenler için. - Marina içindeki Bodrum Pier ise çilingir sofrası konseptini hayata geçirmiş ve Şef Biran Serdaroğlu’nun lezzetlerini misafirlerine sunuyor.