Seyahat arzusu

Bugün Mars burç değiştiriyor ve Terazi burcundan çıkıp yöneticisi olduğu Akrep burcuna giriyor.

Öğle saatlerinde Ay da Akrep burcuna girecek ve Mars’ı tetikleyecek. Gökyüzünün bu konumu yoğun duyguların açığa çakacağını işaret ediyor. Özellikle seyahat arzusu ve isteklerin gerçekleşmesi için duygulan kuvvetli istekler zorlayıcı olabilir. Ay-Mars kavuşumu Balık burcundaki Uranüs ile uyumlu etkileşim içinde bulunacak ve bilincin derinlerinden yükselen farklı yönlerin keşfedilmesini sağlayacak. Heyecan verici sürpriz aşklar yaşanabilir.

Erguvanlar

Çiçek açan erguvanları gördünüz mü? Ben gördüm. Şaşkınlık içinde baka kaldım.

Evimizin önündeki erguvan ağacının kalın bir dalı yola iyice yatmış ve ağacı zorluyor. Aynı zamanda gelen geçene de engel oluyor. Ben de tam altından geçiyordum ki komşumuz bana seslendi ve ‘bu dalı keseceğim’ dedi. Ben de şiddetle itiraz ettim ve insanlar geçemiyorsa ağacın etrafından dolaşsınlar, dedim.

Benim duygusal tepkim karşısında komşumuz büyük bir anlayış gösterdi ve ağacın bu dalı taşımakta çok zorlandığını, şayet kesilirse diğer dalın yukarı doğru daha sağlıklı büyüyeceğini işaret etti. Benim de hiddetim yatıştı ve ağacı incelemeye başladım. Sonra komşumuza hak verdim. Bu sırada yaprakların arasında çiçeklenmiş dalları görünce şaşkınlık içinde komşuya gösterdim. O da gülerek bana çoktandır çiçek açmış olduğunu söyleyince birden kafamdaki tüm bilgiler altüst oldu. Ben mi, yanlış biliyorum acaba diye söylendim. İstanbul’un sembolü erguvanlar yılda bir kez çiçek açar, o da ilkbaharda. Üstelik dallarında tek bir yaprak olmadan önce. Sonra çiçekler dökülür ve tüm ağaç yapraklanır.

Şaşkınlığımı gören komşumuz havayı işaret ederek ‘erguvan da şaşırdı, ilkbahar geldi sanıyor ve çiçekleniyor’ deyince kendime geldim. Birden hatırladım. Bahar gelmeyecekmiş gibi uzun süren ve sert geçen kışın ardından havalar bir türlü ısınmak bilmemişti. Yaz ise, bildiğimiz sıcak ve bunaltan yazlar gibi değildi. Şimdi de yaklaşmakta olan kışın işaretlerini taşıyan sonbaharın en sert belirtilerinin görüldüğü Kasım ayının ortasına geldik. Ağaçların yapraklarını neredeyse tamamen döktüğü, sonbaharın tam olarak kendini gösterdiği bu dönemde ağaçlar ilkbahar duygusu içinde çiçekleniyor. Düşünüyorum, acaba erik ağaçları da çiçeklendi mi? Sabah ilk iş olarak erik ağaçlarına bakmaya gideceğim ve sonra ağaçların bu işaretini anlamaya çalışacağım.

Astrolojik ilişkiler

Sorduğunuz kişi bir süredir duygu ve düşüncelerinde değişiklik meydana getirecek olaylar yaşıyor olmalı. Fakat daha önemlisi radikal değişimler döneminde bulunuyor ve bu durum onu fazlasıyla zorluyor. Siz ise bir süredir değişim süreci içindesiniz. Astrolojik açıdan birbirinizi anladığınız görülüyor. Hem duygusal, hem de zihinsel açıdan uyumlusunuz. Sizin özgür duygularınızı destekleyen bir tavır içinde bulunması, ilişkinizi olumlu yönde etkileyen faktör. Kısaca astrolojik açıdan onunla anlaşma olasılığınız çok yüksek.

RUMUZ: BİRGÜL
Yazarın Tüm Yazıları