Sevgiyi serbest bırakma tekniği (4)

Korkular, hayatı zorlaştırırken, yeteneklerimizi ve isteklerimizi yani kendimizi ortaya koymamıza da engel oluyor.

Çünkü derinlere sakladığımız sevgi duygumuz daha da derinlere gömülüyor. Bu durumun tek bir çıkışı var, sevgi. Şimdi diyeceksiniz ki, korkularımızla hapsettiğimiz sevgi, nasıl olacak da korkularımızı ortadan kaldıracak? Bir çeşit paradoksa dönüşen bu durumun aslında odak noktası ‘sevgi’ ve içinizdeki sevgiyi uyandırarak korkularınızla başa çıkabilirsiniz. İçinizdeki sevgiyi serbest bırakmak için önce kendinizi sevmeyi öğrenmelisiniz.

Korkular hayatınızı zorlaştırırken, yaşadığınız olaylar kendinize acımanıza neden olabilir ve salya sümük, yapış yapış duygulara kendinizi bırakarak yavaş yavaş depresyonun karanlığına doğru çekilirsiniz.

Kendinize acımaktan, başkalarına öfkelenmekten vazgeçin. Öfke duygusu sizi dinamik tutuyorsa istediğiniz kadar öfkelenebilirsiniz fakat, öfke yakıcı bir duygudur ve sizi de yakabilir. Bunun sonucunda yapabilecekleriniz olduğu halde hiçbir şey düşünemeyecek duruma gelirsiniz.

Zihninizi temiz tutun. Öfkeye, acıma duygularına, kısaca hayatınızı bloke edecek tüm duygulara karşı kayıtsız kalmayı başarın. Bunu sağlamanın tek yolu içinizdeki sevgi duygusunu uyandırmaktır.

Derinlere hapsettiğiniz sevgiyi serbest bırakmak için öncelikle kendinizi sevmeye başlamalısınız. Hem de bütün kusurlarınızla ve beğenmediğiniz taraflarınızla kendinizi kabul etmeyi öğrenmelisiniz. Sonra kusurlarınızın kaynağını araştırmaya başlayabilirsiniz. Çocukluk ve ilk gençlik yıllarınızda geliştirdiğiniz yöntemler, ileri yaşlarınızda alışkanlığa dönüşerek hayatınızı zorlaştıran kusurlar olarak karşınıza çıkar. (Devam edecek)

Astrolojik ilişkiler

RUMUZ: AYŞEN

Sorduğunuz kişinin yükselen burcu İkizler olduğu için Akrep gibi davranmıyor. Fakat Akrep özelliklerini son derece güçlü biçimde içinde barındırıyor. Aranızdaki uyumluluk çok kuvvetli. Çünkü sizin yükselen burcunuz Yay ve aranızda kuvvetli bir iletişim var. Burcunuz Aslan olduğu ve her ikinizin doğum anındaki Güneş sert etkileşim içinde bulunduğu için şahsiyet çatışmaları yaşarsınız, fakat birbirinize beklediğiniz gibi davranırsınız. Sizin özgürlük ihtiyacınız çok fazla. Buna karşılık o da yükselen burcunun etkisiyle hareketli ve özgür bir davranış sergiler. Fakat onun sahip olma duygusu çok kuvvetli ve kendisini nasıl mutlu edeceğini bilen biri. Aslında siz ve onun arasında çok kuvvetli bir etkileşim ve uyum var. Hatta bu yıl içinde evlilik hazırlıklarına başlayabilirsiniz.

Bugün neler olacak

Merkür bugünden itibaren Aslan burcunda dolaşıyor ve görkemli fikirlerin ortaya çıkacağını işaret ediyor. Sahne, sinema, turizm alanında başarılı organizasyonlar yapılabilir. Ev ve aile içinde gizli kalmış sorunlar bu devre içinde açığa çıkarak çözümlenebilir. Büyük bir hızla Mars’a yetişecek olan Merkür, hızla gerçekleştirilecek planlar yapılacağını da işaret ediyor. Aynı zamanda heyecan verici projeler yapılabilir. Bu arada kıskançlıktan kaynaklanabilecek tartışmalardan uzak durulması gerekiyor. İğneleyici ve keskin konuşmalar yapmaktan kaçınmalısınız. Gökyüzünün bu konumundan en fazla etkilenenler başta Aslanlar olmak üzere, Kova, Boğa ve Akrepler büyük hedefler ve istekler duyarken Koç ve Yaylar uyumlu ve kararlı olacaklar.
Yazarın Tüm Yazıları