Servet

İKİ takım da maça öyle bir başladılar ki, harika bir karşılaşma olacağı ilk anlarda belli oldu. 10 dakikalık Galatasaray fırtınasından sonra dengeyi kuran Trabzonspor daha rahat oynamaya ve iyi çıkmaya başladı.

Haberin Devamı

Zaten bu iyi başlangıçta iki takımın orta alanı çok rahat geçmelerinin etkisi büyük. Yine de işler Galatasaray’ın istediği gibi giderken Emre’nin inanılmaz hatası her şeyi değiştirdi. Rakibe önlem alırsın ama bireysel hataya yapabileceğin hiçbir şey yok. Emre Güngör’ü, Servet’e göre ‘topla daha iyi’ diye tercih edersen cevabını sahada böyle alırsın.
Elano Galatasaray’a geldiğinden beri inişli çıkışlı oyunlar oynadı. Oyunları bir tarafa bıraktım, ama bu duran topları neden hala Elano’ya kullandırdıklarını anlamam. Güya Brezilya Milli Takımı’nın duran topçusu. İyi de Galatasaray’da ve Türkiye’de daha bir tane iyi ortasını görmedim. Hatta Sabri bile bu topları daha iyi kullanır. Böyle bir avantajı Elano bile olsa, bu kadar ucuz harcamaya kimsenin hakkı yok.

Haberin Devamı

Keita büyük maçlarda yok

GALATASARAY’ın Ali Sami Yen takımı olduğu biliniyordu; ama Keita’nın da buna ayak uydurduğu bu maçta tescillendi. Bir oyuncu 3 haftada bu kadar mı farklı oynar? Eskişehir’de sahada yok, A.Gücü’ne karşı tek başına maç alıyor. Trabzon’da kendini bitiriyor, yine sahada yok. Trabzonlu oyuncular Keita’dan korkuyor iken daha maçın başında yerden sekip ayağına gelen suyu bahane edip kendini yere bırakması ile maçtan koptu. Futbol oynamayı düşünse inanılmaz işler yapan Keita, dikkat edin büyük maçlarda yok. Ya sinirlenmiş ya da sinmiş. Biz Cale karşısında şov yapacak derken işin açıkçası Cale’nin şovunu izledik.

Arda’nın değeri iyi bilinmeli

GALATASARAY’da Arda’nın ne kadar farklı bir oyuncu olduğu sahada gezinen oyuncuları görünce daha net belli oldu. Soğukkanlılığı, rahatlığı ve kalitesiyle varlığı her zaman takım için büyük güç olan kaptanın değerini iyi bilmek lazım. Trabzon takımında kötü diyebileceğimiz bir oyuncu yok iken ve beklenenden iyi oynayanların sayısı fazlayken. Galatasaray’da iyi diyebileceğimiz oyuncu sayısı yok gibi. Bu durum zaten maçı kimin hakettiğini ortaya koyuyor.

Maç neden güzeldi?

1-Galatasaray’ın derbiye kayıpsız girme düşüncesi. Bu düşünce Trabzon’u da iyi oynattı.
2-Kaliteli ayaklar konuştu. İki takım da özel önlem almayınca harika maç oynandı.
3-Trabzonspor’un uzun zamandır bir büyük yenememesi ve bunu gerçekleştirme isteği.

Haberin Devamı

Galatasaray neden kötüydü?

1-Takımı rakip alana en çabuk taşıyan Keita sahada yoktu.
2-Orta saha çabuk oyundan düştü. Trabzon bu bölgeyi çabuk ve hızlı geçerek pozisyonlar buldu.
3-Bireysel hatadan gelen golden sonra Galatasaray toparlanamadı.
4-Deplasman fobisi.

Maçın kötüleri

-Keita -Emre Güngör -Elano.

Yazarın Tüm Yazıları