Sergen Yalçın bunu da başardı!

Güncelleme Tarihi:

Sergen Yalçın bunu da başardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2015 13:42

16. sırada devraldığı Medicana Sivasspor'u ligde tutmayı başaran Sergen Yalçın, sezon tamamlanmadan sözleşmesini uzatan ilk teknik direktör oldu.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig'de teknik direktör istikrarsızlığı konusunda tarihi bir sezon yaşanıyor. Şu ana kadar 12 takım, teknik kadrolarına neşter vurdu. Öyle ki Fatih Tekke, meslektaşları Bülent Korkmaz, Uğur Tütüneker ve Mehmet Özdilek'in ardından Kayseri Erciyesspor'un 4. hocası oldu. Roberto Carlos'un yerine Sergen Yalçın'ı göreve getiren Medicana Sivasspor da aynı ekiple yola devam edemeyenlerden. Ancak yeşil-beyazlılar, tam zıt yönde bir ilke de imza attı.

18 MAÇTA 25 PUAN TOPLADI
Sivasspor'da Pazar günü gerçekleşen antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sergen Yalçın, yönetim kurulu ile anlaşmaya vardığını ve 1 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı. Görevine devam edeceği kesinleşen eski milli futbolcu, ligimizde sezon tamamlanmadan sözleşmesini uzatan ilk teknik direktör olarak dikkati çekti.

Haberin Devamı

42 yaşındaki hoca, kırmızı-beyazlı takım ile çıktığı 18 maçta 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 yenilgi alarak 25 puan topladı. Sergen Yalçın, Roberto Carlos'tan 10 puanla 16'ıncı sırada devraldığı Sivas temsilcisini 35 puanla 13'üncü sıraya taşıdı.

Sergen Yalçın bunu da başardı

HAMZAOĞLU'NUN DURUMU DA BELİRSİZ
- Sarı-kırmızılı takımın başında Süper Lig'de ve Türkiye Kupası'nda şampiyonluğa koşan Hamza Hamzaoğlu'nun sözleşmesi 31 Mayıs tarihinde sona eriyor. Ancak Galatasaray Kulübü'nde 23 Mayıs Cumartesi günü yönetim kurulu değişecek. Hamzaoğlu'nu sarı-kırmızılılar ile buluşturan yönetici Abdurrahim Albayrak, devam etmeyeceğini açıkladı. Bu nedenle başarılı teknik adamın geleceği de yeni seçilecek başkanla yapacağı görüşmeye bağlı.

Sergen Yalçın bunu da başardı

FENERBAHÇE'DE LUCESCU VE KLOPP SESLERİ
- Aziz Yıldırım yönetimi, 2014-2015 sezonu öncesi sürpriz bir kararla şampiyon olan Ersun Yanal'ı gönderip İsmail Kartal'ı takımın başına getirmişti. Kartal, 32. hafta itibariyle halefi Yanal'ı puan olarak geride bıraksa da lig şampiyonluğunun kaptırılması durumunda sözleşmesinin uzatılması beklenmiyor. Mircea Lucescu'nun ardından Jürgen Kloop ismi de sarı-lacivertli kulüple anılmaya başlandı.

Haberin Devamı

BILIC GİTTİ GİDER...
- Galatasaray ve Fenerbahçe ile girdiği şampiyonluk yarışını kaybeden Beşiktaş 'ın teknik patronu Slaven Bilic'in mukavelesi sürüyor. Ancak siyah-beyazlı kulüp ve Hıvat hoca, 500 bin Euro tazminat ödediği takdirde 2015-2016 sezonunu kapsayan opsiyondan vazgeçebilir. Son dönemde Bilic'in, gelecek sezon Premier Lig ekibi West Ham United'ı çalıştıracağı iddiaları gündemden inmiyor.

ERSUN YANAL'IN KOLTUĞU SALLANTIDA
- Son olarak Eskişehirspor'a 2-0 yenilerek 'üçüncülük yarışında ağır yara alan Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal hedef tahtasındaki isim konumunda. Bordo-mavili kulüp ile 2016 yılına kadar sözleşmesi olmasına karşın tecrübeli hoca ile sezon sonunda yollar ayrılabilir.

Haberin Devamı

Sergen Yalçın bunu da başardı

ŞENOL GÜNEŞ SON KARARINI VERMEDİ
- Bursaspor'da Başkan Recep Bölükbaşı ve taraftarlar, bu sezon en heyecanlı futbolu oynatan teknik direktör olarak dikkati çeken Şenol Güneş ile yeni sözleşme imzalanmasını istiyor. Bu ısrara rağmen Güneş henüz kararını vermiş değil.

Sergen Yalçın bunu da başardı

SADECE AVCI'NIN GELECEĞİ GARANTİDE
- Ligin ilk 6 sırasında yer alan ekipler arasında sadece İstanbul Başakşehir'i çalıştıran Abdullah Avcı'nın geleceği garanti. Sezon başında 5 yıllık sözleşmeye imza atan Avcı, Başakşehir'i dördüncü sıraya taşıyarak, gelecek yıl için koltuğunu sağlama aldı.

Haberin Devamı

- Mersin İdmanyurdu'nda Rıza Çalımbay, Gençlerbirliği'nde Mesut Bakkal, Kardemir Karabükspor'da Yılmaz Vural ve Kayseri Erciyesspor'da Fatih Tekke'nin sözleşmeleri de ay sonunda bitiyor.

- Torku Konyaspor'da Aykut Kocaman, Eskişehirspor'da Michael Skibbe, Kasımpaşa'da Önder Özen, Gaziantepspor'da Okan Buruk, Akhisar Belediyespor'da Roberto Carlos, Çaykur Rizespor'da Hikmet Karaman ve Balıkesirspor'da Cihat Arslan'ın mukaveleleri ise gelecek sezonu da kapsıyor. (Radikal - Gökhan KARATAŞ)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!