Serdar Bilgili istifa etti

Güncelleme Tarihi:

Serdar Bilgili istifa etti
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 26, 2004 11:29

Beşiktaş Kulübü Başkanı Bilgili, bazı taraftarların ağır hakaretleri nedeniyle "bir ay içinde olağanüstü genel kurula gidileceğini ve aday olmayacağını" açıkladı.

Haberin Devamı

Bilgili, Akaretler'deki kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, Fenerbahçe maçında kendisine ağır küfürler edildiğini belirterek, ''Bu küfürler numaralı tribünden, VIP'ten, Beşiktaş kongreüyelerinin ağırlıklı olduğu yerlerden geldi. Bunları hak etmedik. Bizler onurlarıyla yaşayan insanlarız. Onurlu insanlar bunları hazmedemez'' dedi.

Bugüne kadar başladığı hiçbir işi yarım bırakmadığını, ancak küfürlerin kendisine, ailesine ve Beşiktaş Kulübü başkanlık koltuğuna yapıldığını ifade eden Bilgili, 'Biz, o insanlara hizmet etmek için göreve geldik. Beşiktaş başkanlık koltuğunda oturuyorum. O koltuğa hakarete izin vermeyeceğim. Bunu hak etmedik. Asıl acı olan, küfürler edilirken, kimsenin karşı çıkmaması. O nedenle bir ay içinde Beşiktaş'ı olağanüstü genel kurula götürme kararı aldım. Aday olmayacağım, kararım kesindir'' diye konuştu.

Bilgili, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

''Böyle bırakmak istemezdim. BeÅŸiktaÅŸ kupa kaldırırken görevi bırakmayı isterdim. Elbette bizler de hatalar yaptık. Ama iyi niyetle iÅŸ yaptık. Devletle iÅŸ yapmadım, ihale almadım. BeÅŸiktaÅŸ'ı kiÅŸisel çıkarlarım için kullanmadım. 28 yaşımdan 40 yaşıma kadar iÅŸimi, ailemi, kızımı ihmal ettim. Dünkü maçta aileme, onuruma çok ağır hakaretler edildi.Â

Geride dört dörtlük bir kulüp bırakıyorum. Bu kararı yönetimle görüşmeden aldım. Öğleden sonra yönetim kurulunu toplayacak ve olağanüstü genel kurul kararını alacağız. Bazı arkadaşlarımla görüştüm. Onlar da bu kararımı destekliyor.''

''TRİBÜNLERİN HALİ İÇİMİ ACITIYOR''

Küfürün ve hakaretlerin bu kadar ucuz olmadığını herkesin bilmesi gerektiğini, kendisinin bunları kaldıramayacağını vurgulayan Serdar Bilgili, ''Dünkü maçtaki tribünlerin hali içimi acıtıyor. Bölünmüş, birbirine düşmüş durumdayız'' dedi.

Bilgili, görevden kaçmadığını, kendisine, ailesine Beşiktaş Kulübübaşkanlık koltuğuna saygısından dolayı genel kurula gitme kararı aldığını dile getirerek, ''Bu olay için kimseyi suçlayamam. Ama dün yanımda Aziz başkan varken, gözlerimin içine baka baka küfürler edildi. 3 metre yanımdan küfürler edildi, kimse çıkıp da korumadı. Demek burada ciddi bir mesaj var. Ben o mesajı almak durumundayım'' diye konuştu.

Haberin Devamı

Bilgili, Beşiktaş camiasının, yönetimine sahip çıkması gerektiğini, kendisinin de gelecek yeni yönetime elinden gelen yardımıyapmaya hazır olduğunu söyledi.

Bilgili, gelecek yeni yönetime transfer çalışmaları için zaman tanımak amacıyla olağanüstü genel kurulu en kısa zamanda gerçekleştirmek istediğini sözlerine ekledi.

NASIR'DAN SPOR ANARŞİSİYLE MÜCADELE ÇAĞRISI

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Şeref Nasır, Bilgili'nin, görevini bırakma kararı almasını üzüntüyle karşıladığını, buna neden olanları da şiddetle söyledi.

Nasır yaptığı yazılı açıklamada, "Kararı üzüntüyle karşılamakla beraber, bunu, küfür ve spor anarşisiyle mücadelenin bir başlangıcı olarak algılıyor ve saygıyla karşılıyorum. Sporla uğraşan tüm ilgili ve görevlileri, bu konuda mücadele vermeye davet ediyorum. Umuyor ve diliyorum ki milat oluşturacak bugünden itibaren hiçbir şey eskisi gibi devam etmeyecektir." dedi.
Â
ULUSOY: BÄ°LGÄ°LÄ°'YE ÃœZÃœLDÃœM

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Serdar Bilgili'nin, Beşiktaş Kulübü başkanlığından ayrılacağını açıklamasına çok üzüldüğünü söyledi. Bilgili'ye dünkü maçta yaşatılan çirkinleri kabullenmediğini ve nefretle kınadığını belirten Ulusoy şunları söyledi:

"Kahrolduğum bir günü yaşıyorum. Sevgili kardeşim, dostum, can arkadaşım, değerli başkanım Serdar Bilgili'nin, istifa ve Beşiktaş Kulübü'nü bırakma haberini izlerken çok duygulu anlar yaşadım. Serdar Bilgili başkanıma böyle bir hareketi yapan her kimse, ona 'yazıklar olsun' diyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!