Seneye 6 hakem

Güncelleme Tarihi:

Seneye 6 hakem
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2012 00:57

İtalya’da ve Avrupa kupalarında 6 hakemin görev yaptığını anlatan Zekeriya Alp, “Önümüzdeki sezon maçlar 6 hakemle oynanabilir. Federasyon Başkanımız bunu çok istiyor” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de düzenlenecek 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası’nın Esma Sultan Yalısı’nda yapılan maskot tanıtımında soruları yanıtlayan Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp ve FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır ilginç açıklamalarda bulundu. Zekeriya Alp, önümüzdeki sezondan itibaren 6 hakem uygulamasının başlayabileceğini belirtti. Şu anda Avrupa kupalarında ve İtalya Ligi maçlarında 6 hakemin görev yaptığını hatırlatan Alp, “UEFA, bu uygulama içinde bizim de olmamızı talep ediyor. Federasyon Başkanımız önümüzdeki yıl 6 hakem uygulamasının bizde de olmasını istiyor. Böyle bir çalışma içerisindeyiz. Önümüzdeki sezon maçlar 6 hakemle oynanabilir” diye konuştu..

‘Çakır başarıdan başarıya koşuyor’

ZEKERİYA Alp, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır’ın son dönemde gösterdiği başarılı performansını değerlendirirken de, ”Cüneyt Çakır, arkadaşlarıyla birlikte başarıdan başarıya koşuyor. Ülkemizde düzenlenecek 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası da hakemlerimiz için büyük tecrübe olacak” dedi.
Cüneyt Çakır da, Türkiye’yi ve Avrupa kıtasını FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nda temsil edecek olmasının çok büyük sorumluluk taşıdığını belirtti. Çakır, Japonya’da 6-16 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını aktardı.

NE DEDİLER

Haberin Devamı

Yeni uygulamaya büyük destek

Erman Toroğlu: YENİ hakemlerin eklenmesi orta hakemlerin işini kolaylaştırır. Avrupa’da da uygulanıyor. Tabii aynı beyinle düşünmeliler.

İlhan Söyler: Avrupa kupalarında izlediğimiz kadarıyla kale arkalarında görev yapan hakemlerin çoğu maçlara adapte değil.. Buna dikkat!

İlker Yasin: Türk futbolunun yararına olacağını düşündüğüm bir uygulama. Platini’nin desteklediği bu formül, futbol için çok olumlu.

Altan Tanrıkulu:  Bu kararın altında Platini ve Şenes Erzik’in olduğunu biliyorum.. Tamamen doğru bir uygulama olarak görüyorum.

Hakan Ünsal: Doğru bir uygulama. Ama burada kri-tik nokta şu: 6 değil 26 hakem de koysan, bu hakemlere yetki verilmezse hiçbir şey olmaz.

Ercan Saatçi: YENİ uygulama orta hakemin işini kolaylaştırır.. Umarım bir karışıklığa yol açmaz. Uyum süreci yaşarlarsa, neden olmasın?

Haberin Devamı

Kanat Atkaya: 6 hakem uygulamasında da yanlış kararların verilebildiği malum. Fakat, bunun denenmesine kesinlikle karşı değilim.

Bayram Aydın: CESARETLİ bir karar. Bir çok soru işareti ortadan kalkar. Belki de televizyonlarda ki o bildiğimiz programların da sonu olacaktır.

Bilgin Gökberk: O kadar baskı var ki... Hakem gördüğünü çalamadıktan sonra, 6 olsa fark eder, 16 olsa, 26 olsa, 36 olsa, 46 olsa ne fark eder!..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!