Şener: Mutluyuz çünkü lideriz

Güncelleme Tarihi:

Şener: Mutluyuz çünkü lideriz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2011 10:45

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda oynadıkları 2'nci karşılaşmanın sonunda da liderliklerini sürdürdükleri için mutlu olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Başkan Sadri Şener, 1-1 sona eren Lille maçının ardından gruplarında 4 puanla yine lider durumda olduklarını belirtirken şöyle dedi:

"İnşallah CSKA Moskova maçından sonra da liderliğimizi sürdürürüz. Trabzon tarihinde futbol, 1914’lü yıllarda oynanmaya başlandı. 2011 yılındayız ve ilk kez bir Şampiyonlar Ligi maçında oynama fırsatı bulduk. Lille, Fransa’da çok güçlü bir ekip. Avrupa’da da güçlü takımlardan biri. Onlardan 1 puan aldık. Galibiyet istiyorduk ama yine de mutluyuz. Çünkü lideriz."

TRABZONSPOR İSTEDİĞİNİ ALDI: 1-1

"İKİNCİ YARI OYUNUN ŞEKLİ DEĞİŞTİ"

Lille maçının ikinci yarısında karşılaşmanın ilk yarısına oranla daha iyi oynadıklarını söyleyen Başkan Sadri Şener, "İlk yarının ardından hiç bir endişem olmadı. Çünkü ikinci yarıda oyunun şekli biraz değişti. Adrian oyuna girince atak yaratmaya başladık. Futbolcularımızı aldıkları bu önemli puandan dolayı tebrik ediyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Başkan Sadri Şener, "Küme düşme kaldırılsın mı tartışmaları devam ediyor, ne diyeceksiniz?" şeklindeki soruya da, "Suçlu olan tabi ki cezasını çekecek ama karar mercii UEFA’dır dedim ben. Kim suç işlediyse, cezasını çekmeli. Bu bir adli süreç. Çok da fazla konuşmaya gerek yok" cevabını verdi.

ŞAKAR:"SKORDAN MEMNUNUZ"

Asbaşkanı Nevzat Şakar ise kazanmak istedikleri bir maçın berabere sonuçlandığını ifade etti, "Kazanmak istiyorduk ama olmadı. Beraberlik de iyi sonuç. Rakibimizi altımızda bıraktık. Teknik kadromuzu, oyuncu arkadaşlarımızı, hepsini kutluyoruz. Memnunuz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonraki süreçte de böyle güzel sonuçlar alıp, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmeyi başarırız" diye konuştu.

YENER:"GRUPTAN ÇIKMAK İSTİYORUZ"

Genel Sekreter Hasan Yener ise beraberliğin de önemli bir sonuç olduğunu vurgularken şöyle konuştu: "Şampiyonlar Ligi’nde savunma güvenliği çok önemli. Öncelikle gol yememek lazım. İlk yarıda rakibe hiç pozisyon vermezken şansız bir gol yedik. Beraberlik iyi bir sonuç. Hem 1 puan aldık, hem de rakibin 3 puan almasını engelledik. İkinci yarı oyunun kontrolü tamamen elimizdeydi. Şu anda grupta yine lider durumdayız. Bundan sonraki süreçte iç sahada alacağımız bir iki galibiyetle liderliğimizi koruyup üst tura çıkmaya çalışacağız."

Haberin Devamı

HALİL: "LİLLE'Yİ GÖZÜMÜZDE BİRAZ FAZLA BÜYÜTTÜK"

Trabzonspor'un Lille maçında sahanın en başarılı isimlerinden olan Halil Altıntop, önemli açıklamalarda bulundu. Zirvede olmanın çok güzel bir duygu olduğunu belirten Halil, "Oyuna istediğimiz gibi başlayamadık. Rakibimizi gözümüzde bence biraz fazla büyüttük ve çok saygı duyduk. Ama ikinci yarıya baktığımızda iyi bir performans çıkardık. İlk yarıda istediğimiz gibi oynayamadığımızdan dolayı bir puan aldığımız için mutluyuz" dedi.

"HAMİT SAHALARA DÖNDÜĞÜ İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

Halil, ikiz kardeşi Hamit'in dün akşam uzun bir aradan sonra Real Madrid formasıyla sahalara dönmesiyle ilgili olarak ise, "Maçtan sonra Hamit'le konuşamadım ama haberi duydum. Kardeşim 5 – 6 aydır sahalara dönmek için çok çalıştı, hocası da ona güvendi ve forma giydi. O yüzden iki sevinç yaşıyorum. Çok mutluyum gerçekten" diye konuştu.

Haberin Devamı

"POZİSYONUMUZU KORUMAYI ÖĞRENMELİYİZ"

Şampiyonlar Ligi'nde tecrübenin çok önemli olduğunu da vurgulayan Halil, "Lideriz, pozisyonumuz çok iyi ama futbolda her şey çok çabuk oluyor. Bunu korumayı öğrenirsek gruptan çıkabiliriz. Belki Inter diğer takımlara göre bizden biraz üstün. Diğer takımlara bakıldığında gruptan çıkabiliriz. Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi'nde yeni bir takım. Burada tecrübe çok önemli. Bunun eksikliğini ilk yarıda gördük. Ama inanıyorum ki böyle çalışırsak, takım böyle birbirine destek çıkmaya devam ederse gruptan çıkacağız" dedi.

"TARAFTARLARI ÇOK İYİ ANLAMAK LAZIM"

Halil, taraftarlara saygı duymak gerektiğini de belirterek, "Maç içerisinde Serkan Balcı'ya küçük tepkiler geldi. Bunlar tabiki üzüyor ama onları da anlamak lazım. Onların da hedefleri var. İlk defa Şampiyonlar Ligi'ni izliyorlar ve beklentileri çok fazla. O yüzden küçük tepkileri büyütmemek lazım. Bugün yeri geldi ıslık çaldılar ama yeri geldiğinde de destek verdiler" diye konuştu.

Haberin Devamı

ARJANTİNLİ FUTBOLCU COLMAN: "GOL ATTIĞIM İÇİN ONUR DUYUYORUM"

Trabzonspor'a Lille karşısında beraberliği getiren golü atan Gustavo Colman, maç sonunda açıklamalarda bulundu. Colman, golü attığı için çok büyük onur duyduğunu ifade ederek, "Uzun zamandır golde atmamıştım. Bu golün Şampiyonlar Ligi'nde gelmesi çok iyi oldu. İlk yarı çok ciddi zorluklar yaşadığımızı söyleyebilirim, ama ikinci yarı puanı koparmak için çok büyük gayret gösterdik. Çok mutluyum bu gayretlerimiz sonuç verdiği için. Biz grupta adım adım gitmek istiyoruz. Lille maçının ilk yarısında konsantrasyon eksikliğimiz vardı. Inter deplasmanında ne kadar iyi oynadıysak, Lille maçının ilk yarısında o kadar kötü oynadık. Adım adım hareket ederek hedefimize öyle odaklanmamız lazım. Bizim 4 puanımız var. Inter'ın 3 puanı var. Oynanacak 4 maç daha var. Şu anda iyi bir şans yakaladık ve bunu devam ettirmeye çalışıyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Bordo – mavili takımın tecrübeli futbolcusu Halil Altıntop ise beraberliğin kötü bir sonuç olmadığını söylerken, Zokora da, kazanmak için mücadele ettiklerini ama berabere kaldıklarını vurguladı.

ZOKORA: "KAZANAMIYORSAN KAYBETMEYECEKSİN"

Bordo – mavili takımın tecrübeli futbolcularından Didier Zokora ise, Lille gibi Fransa'nın önde gelen takımlarından biriyle berabere kalmanın iyi bir sonuç olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Kazanamıyorsan, kaybetmeyeceksin. Şampiyonlar Ligi'nde 1 puan çok önemli. Geriye düştük ama iyi oynadık ve golü atmaya başladık. Şu anda hala lideriz. Burak ve Volkan gibi takımda iki önemli oyuncumuz oynamıyor. Onların hücumda eksikliği oluyor tabi ki. Ayrıca Henrique'nin de hafif sakatlığı var. O yüzden ofansif olarak biraz sıkıntı yaşamış olabiliriz. Şimdi önümüzdeki lig maçına ve ardından oynayacağımız Şampiyonlar Ligi maçına odaklanacağız."

ALANZİNHO: "ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE FAVORİ TAKIM YOK"

Brezilyalı futbolcu Alanzinho da, Şampiyonlar Ligi'nde hiçbir maçın favorisi olmadığını belirterek, "Bizim için zor bir maç oldu. İlk yarıda golü yedik. Ardından ikinci yarıda biraz daha iyi oynayarak golü bulduk ve beraberliği sağladık. Şampiyonlar Ligi zor bir mücadele ve o yüzden bir puanda bizim için iyi bir sonuç" dedi.

TOLGA: "ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE TÜRKİYE İÇİN OYNUYORUZ"

Lille maçında yaptığı kurtarışlarla yine kalesinde devleşmeyi başaran Tolga Zengin de, şunları söyledi: "Şampiyonlar Ligi'nde bir kural var, yenemiyorsan, yenilmeyeceksin. İki takım için de çok fazla pozisyon olmayan bir maç oldu. Mağlup duruma düştükten sonra beraberliği kurtarmak iyiydi. CSKA – İnter maçı da berabere bitse daha iyi olurdu. Bu maç bitti, artık önümüzde lig maçını düşünüyoruz. Bu beraberliğimiz tüm camiaya, tüm Türkiye'ye armağan olsun. Biz burada sadece kendimiz için değil Türkiye için mücadele ediyoruz. Ülke puanını artıyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!