Senenin en iyi maçı

Güncelleme Tarihi:

Senenin en iyi maçı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2010 17:47

ATP World Tour Finals'ta bu yılın en çekişmeli maçı kuşkusuz Nadal ile Murray arasındaki karşılaşmaydı...

Haberin Devamı

Geçmişte sert kortta en iyi isimleri devirerekk bu noktalara gelen Andy Murray, kendi saha ve seyirci avantajıyla oynadığı maçta İspanyol rakibine 3 saati aşan bir süre direndi. Ancak skor Nadal'ın istediği gibi oldu...

Tek kelimeyle müthiş maçtı. Çizgilerden çıkartılan toplar, uzun süren ralliler, nefes nefese sonlandırılan puanlar, son anda ayakta kalanın kazanacağı bir maçı temsil ediyordu.

20. oyun boyunca birbirlerinin servisini kıramayan iki tenisçin mücadelesinde, ilk set Nadal'a giderken, 2. sette üst üste 4 oyun kazanarak coşan Murray skoru 1-1'e getiriyordu.

Final setinde ise herşey Rafael Nadal'ın istediği gibi başladı. Servis kırarak avantajı eline geçiren Nadal, maç puanını kaçırdı, maç için servis attı ama Murray'in pes etmeye niyeti yoktu.

Haberin Devamı

Büyük Britanyalı tenisçi, tie-break bölümünde 1-4 öne geçerek maçı çevirmeye çok yaklaştı. Ancak bu kez de Nadal maçı bırakmaya niyetli olmadığını gösterdi.

Cesur bir geri dönüşle maçı bu bölümü 8-6 kazandı ve adını ilk kez bu kupada finale yazdırdı.

İki tenisçi de maçı kazanmayı haketmişti, kim kaybetse yazık olacaktı ama son anda ayakta kalan isim Nadal, 'burun' farkıyla 3 saat süren maçı kazandı.(tenishaber)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!