Semih Saygıner'e yanıt

Güncelleme Tarihi:

Semih Saygınere yanıt
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2008 10:59

Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü, “Federasyonumuz değil, Semih Saygıner dibe vurmuştur” dedi.

2004 yılında yapılan seçim döneminde çeşitli nedenlerle başlayan ve halen süren Semih Saygıner-Federasyon çekişmesinde, son olarak milli bilardocunun geçen hafta özel bir televizyon kanalında katıldığı ve sporculuk yaşamını dondurduğunu bildirdiği programda yaptığı açıklamalara, Kurugöllü'den yanıt geldi.

2004 yılında gerçekleştirilen Ferdi Türkiye Şampiyonaları'nda genel klasman sıralamasında üçüncü olarak milli takım şansını yitiren ve bu duruma rağmen seribaşı sporcular arasında olması nedeniyle milli takım kafilesinde yer alan Saygıner'in, kafilede olmayı reddetmesi ve ardından da bu davranışı nedeniyle Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Merkez Ceza Kurulu'nca 8 ay 15 gün cezalandırılmasıyla başlayan gerginlikler artarak devam ediyor.

"BAŞARIYI BALTALAYAN DEĞİL, BAŞARI İÇİN KOŞAN BİR FEDERASYONUZ"

Semih Saygıner'i kamuoyunu yanlış bilgilendirmek ve gerçeklerin aksine açıklamalar yapmakla suçlayan Bilardo Federasyonu Başkanı Uğur Kurugöllü, Saygıner ve bazı sporcuların bir önceki yönetim zamanında alıştıkları ve spora tamamen ters yapının kendileri tarafından değiştirilmesi, katılım sayısının arttığı turnuvaların düzenlenmesi, branş sayısının 2'den 9'a çıkarılması, bilardoyu dört beş büyük ilin tekelinden çıkarıp tüm Türkiye'de icra edilen bir branş haline gelmesi, kısıtlı bütçe ile düzgün ve tasarruflu davranarak faaliyet programının çoğaltılması gibi bir çok nedenin bazı zihniyetlerin yolunu tıkadığını, bu şahıslar üzerinde olumsuz neticeler ürettiğini ifade etti.

İddia edilenlerin aksine federasyonlarının çok çalışarak ve imkanlarını en iyi şekilde kullanarak bugünkü başarılı pozisyonuna geldiğini dile getiren Kurugöllü, şunları söyledi:
“Başarısız diye nitelendirilen federasyonumuzun, yönetimimiz döneminde yurt dışına gönderdiği sporcu sayısındaki artış gözardı edilemeyecek başarıdır. Öyle ki bu başarımız, genç sporcumuz Eylül Kibaroğlu'nun Pool Avrupa Şampiyonu, değerli sporcularımızdan Serdar Gümüş'ün Artistik Avrupa Şampiyonu ve başarılı sporcumuz Gülşen Değener'in Avrupa ve Dünya Üçüncüsü olması ile de perçinlenmiştir. Görüldüğü üzere federasyonumuz başarıyı baltalayan değil başarı için koşan bir federasyondur. Yani televizyonda yapılan suçlamalarda ifade edildiği gibi federasyon dibe vurmuş değil, Semih Saygıner dibe vurmuştur.”

"SAYGINER'İ VE TAŞDEMİR'İ YENEN SPORCULARI MİLLİ TAKIMLA GÖNDERMEYECEK
MİYDİK?"

2005 yılında Almanya'da yapılan 3 Bant Dünya Şampiyonası'na Semih Saygıner ve Tayfun Taşdemir ikilisinin götürülmeme nedenleri için açıklama yapan Uğur Kurugöllü, şöyle dedi:
"2004 yılı içinde düzenlenen ve 3 etap olarak gerçekleştirilen Ferdi Türkiye şampiyonalarında genel klasman sıralamasında bu sporcuların 3. ve 6. olmalarıdır. Diğer tüm spor dallarında olduğu gibi federasyonumuzda da, bir yıl içinde yapılan Türkiye Şampiyonaları sonuçları dikkate alınarak oluşan milli takım sporcuları, bir sonraki sene ülkemizi temsil etme hakkı kazanırlar. 2004 yılında 3'üncü olan Semih Saygıner'i ve 6'ncı olan Tayfun Taşdemir'i defalarca yenen sporcuları hak etmelerine rağmen milli takımla yurt dışına göndermeyecek miydik?. Tabii ki Semih Saygıner olayın bu yönünü aktarmıyor. Bizleri keyfi ve yanlış davranmakla suçluyor. Tüm bunların yanı sıra, kafilede milli forma şansı bulan Semih Saygıner'in (Benim dediğimi yapmadınız) anlayışı ile milli formayı reddederek kafileden ayrılması düşündürücü değil midir?. Federasyon başkanlığı görevine yeni başladığım o dönemdeki ilk seyahat sonrası Semih Saygıner, GSGM Merkez Ceza Kurulu tarafından savunması alınması neticesinde 8 ay 15 gün ceza almıştır. Yani cezayı veren federasyonumuz değil, tam aksine bir hukuk kuruluna sahip ve bağlı bulunduğumuz genel müdürlük makamıdır."

Saygıner'in katıldığı TV programında yaptığı diğer suçlamalara da cevap veren Kurugöllü, şunları söyledi:
"Sivas'ta yaşanan lisanslı sporcu ve kulüp sayısının artışı konusu, 17 oya karşın 72 oy gibi çok açık farkla kaybettikleri 2006 yılı başkanlık seçimlerini hazmedememenin bir tezahürüdür. 2005 yılı içinde Sivas'ta düzenlediğimiz Avrupa Artistik Bilardo Şampiyonası sonrası zamanın Sivas Valisi'nin girişimleri ile lisanslı sporcu ve kulüp sayısında artış olmuştur. Bunun taktir edilmesi gerekmektedir. Ayrıca önemli bir başka detay ise, lisansları federasyonumuzun vermeyişidir. Lisans ve Kulüplerin tescil işlemi her ilde olduğu gibi tamamen Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü görev ve sorumluluğundadır. Bu detaylar kamuoyundan gizlenerek ya da hiç dile getirilmeyerek federasyon karalanmaya çalışılmaktadır. Seçim sonuçlarına bakıldığında Sivas delegelerinin oyları olmasa bile diğer iki adayın toplamından fazla oy alarak seçimi kazanmış olduğumuz görülecektir. Bu kadar açık farkla seçimi kazanmamız ise, Saygıner'in başarısız olarak gösterdiği şahsım ve yönetimimin bilardo camiasından aldığı desteğin açık bir göstergesidir."

Yurt dışı turnuvalara federasyonun göndermediği iddiasına da değinen Kurugöllü, “Türkiye Şampiyonalarına katılmayan sporcuları, hatta katılmak isteyen diğer sporculara mani olmaya çalışan sporcuları, hangi federasyon milli takımı olarak kabul edecektir” ifadelerini kullandı.
Semih Saygıner'in, 2007 yılı içinde televizyonda katıldığı bir yarışma programı nedeniyle imkanı olmasına rağmen hem Türkiye Şampiyonalarına, hem de Mayıs ayı içinde Fransa'da yapılan 3 Bant Ferdi Avrupa Şampiyonasına katılmadığını belirten başkan Kurugöllü, “Saygıner, tarihi bir yıl öncesinden belli olan bir yarışmaya federasyonumuz tarafından kaydı yapılmış olmasına rağmen, son müracaat tarihi geçtikten sonra katılmayacağını bildirmiştir. Kamuoyu tarafından bilinmeyen bu gerçeklere rağmen, (Belki sporcumuzu kazanabiliriz) düşüncesi ile Saygıner tekrar ceza kuruluna sevk edilmemiştir” diye konuştu.

Kurugöllü, Saygıner'i Federasyon Disiplin Kuruluna sevk etme nedenini ise, Dünya Bilardo Birliğinin (UMB), federasyonca Ekvator'da yapılan 2007 Ferdi Dünya Şampiyonasına kontenjanlı sporcu olarak kayıtları yaptırılmasına rağmen bilgi dahi vermeden katılmayışı olarak gösterdi.

Semih Saygıner'in bahsettiği icraatlarının yanlışlığı hususuna da değinen Uğur Kurugöllü, GSGM Teftiş Kurulu incelemeleri ve Ceza Kurulu tetkikleri sonrası, kendisi ve yönetiminin beraat ettiğini, GSGM Merkez Ceza Kurulu tarafından verilen beraat kararı ile gerçeklerin günyüzüne çıktığını söyledi.

Kurugöllü, bir milli sporcunun bir televizyon programında gerçek dışı konularla kamuoyunu yanıltmak yerine, bilardo sporunun en büyük sorunu olan eğlence vergisiyle ilgili verdikleri mücadele ve TBMM Genel Kurulu'nda yakın zamanda görüşülmeye başlanacak bu haksız vergiyi dile getirmesinin daha doğru olacağını, bunun art niyetli suçlamalarla uğraşmaktan çok daha önemli olduğuna inandığını da sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!