Seba'yı özledik

Güncelleme Tarihi:

Sebayı özledik
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2005 02:01

F.Bahçe Asbaşkanı, ‘Süleyman Seba dönemini özlüyorum. Beşiktaş bizim için, ‘Ligi 2 büyüğe indirmek istiyorlar’ diyor. Böyle bir gücümüz var mı? Birkaç yıl önce aynı gemideydik, onlar gemiyi çektiler’ dedi.

F.BAHÇE Yönetim Kurulu'nun en etkili ve en çok konuşan isimlerinden biri olan Mahmut Uslu'nun epeydir sesi soluğu çıkmıyordu. Özel işleri nedeniyle uzun süredir yurt dışında bulunan Uslu, Türkiye'ye döner dönmez Hürriyet Spor Servisi'nin konuğu oldu. Son günlerde gündemi işgal eden konularla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Her zamanki dobra tavrıyla cesur açıklamalar yapan Uslu, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'a çarpıcı mesajlar gönderdi...

Gerginlik istemiyoruz

- Uzun süredir konuşmuyorsunuz. Neden?

Kulüp olarak devletin çıkardığı Sporda Şiddeti Önleme Yasası'na saygı gösterdiğimiz için suskun kaldım. Beşiktaş ile basketbolda oynadığımız üç maça da başkanla konuşarak gitmedim. Gerginlik yaratmak istemiyoruz.

- Beşiktaş'tan yükselen sesi duyuyorsunuz. İddialar var. Bunları nasıl yorumlayacaksınız?

- Ben şahsen Süleyman Seba dönemini özlüyorum. Ondan sonra iki başkan değişti. Beşiktaş yönetimi bizim için, "Ligi iki büyüğe indirmek istiyorlar" diyor. Böyle bir gücümüz var mı? Birkaç yıl önce aynı gemideydik, onlar gemiyi çektiler. Bizim için "Çok büyüdünüz" diyorlar.

100. yılda nasıl şampiyon oldular? Şimdi bizi eleştirenler o zaman yönetimdeydiler. Eğer nasıl şampiyon olduklarını bilmiyorlarsa, bilenlere sorsunlar. Bizim şampiyonluğa gelince... Şampiyonluğu kendi elleriyle verdiler. 11 puan öndeyken, 2 yöneticileri istifa etti. Serdar Bilgili'ye karşı çıktılar, "Biz gittik, siz de gidersiniz" dediler. Düşüş kendi iç bünyelerinde oluştu. Bunu ben söylemiyorum. Kendi camiaları konuşuyor. Kaldı ki, yarışta biz tek değildik. En büyük rakibimiz Trabzonspor'u iki maçta da yendik. Eğer bir maç kaybetsek, şampiyonluk Trabzon'un olurdu.

Susunca anlamıyorlar

- Trabzonspor Başkanı Atay Aktuğ, masa başı oyunlarıyla şampiyon olduğunuzu söylüyor?

- Ayak oyunlarından bahsedenler bize iki maçta da yenildiler. Ayrıca Trabzon'da son oynadığımız maçta Nobre'nin nasıl kırmızı kart gördüğünü herkes biliyor. Nobre'ye tekme atan futbolcu ise herhangi bir ceza almadı. Üstelik bu sezon oynadığımız 17 maçtan 14'ünde aleyhimize hakem hataları yaşadık. Hiçbir zaman bunları gündeme getirmedik. Ama susunca, kimse derdimizi anlamıyor. Kimse de teşekkür etmiyor.

Önüne gelen Fenerbahçe'ye sataşıyor. Atay Aktuğ bugüne kadar 3 kez bizim için salladı. Lucescu her fırsatta Fenerbahçe'yi eleştiriyordu. Şenol Güneş çıkmış, Anelka'yı eleştiriyor.

Biz barış istiyoruz

Biz barış istiyoruz. Şu anda olanlara gülüyoruz. Hedefi hep büyütüyoruz. İlk yarıda 7 puanlık farkla Ali Sami Yen'e gittik. Eğer kazansak, her şey bitecekti. Ama yenildik. Futbolda her şey var. Biz sindirmesini biliyoruz. Maalesef bunu sindiremeyenler var. Hem F.Bahçe için iyi takım diyorsun, hem de masa başı oyunundan bahsediyorsun. Eğer senin dediğini yapabilseydik, şimdi 20 puan fark olurdu.

- G.Saray yönetimi de sürekli sizi eleştiriyor, bazı konularda suçlamalarda bulunuyor.

Başarımızı istemiyorlar. Bunu engellemek için günahımıza giriyorlar. Birisi çıkıyor "Trabzonluyum" diyor. Özhan Canaydın bile konuşmaya başladı. Demek ki, birileri onun konuşmasını istiyor. Ribery için hiçbir Fenerbahçeli yönetici, "Anelka'nın bonusu" yorumunu yapmadı. İki de bir bunu gündeme getiriyorlar. Reyting almak ve haber olmak için Fenerbahçe aleyhine konuşuyorlar. G.Saray, Beşiktaş ve Trabzonspor ortak hareket ediyorlar. Biz kimseye saldırmıyoruz. Durum tespiti yapıyoruz. Önce devlete sonra Allah'a havale ediyoruz. Galatasaray İkinci Başkanı beyanat vereceğine kendi problemleriyle ilgilenmeli.

İddia edenler ispatını yapsın

FENERBAHÇE Asbaşkanı Mahmut Uslu, Beşiktaşlı yöneticilerin, ‘Abdi İpekçi’deki basketbol maçında taraftarlarımıza silah gösterdiler’ şeklindeki iddialarını şöyle yanıtladı:

‘Ortaya bir iddia atarken, ispat etmelisin. Televizyon görüntüleri ortada. Bir tane silah görüldü mü? Birilerini mutlu etmek için birilerini karalamak doğru değil. Biz hızla büyüyoruz. Tesisimiz ve gelirimiz ile her geçen gün daha çok gelişiyoruz. Maçlarımızı ortalama 30 bin kişi izliyor. Hep bütünleşen zihniyet içinde oluyoruz. Havuz konusundaki düşüncemiz bir milattır. Bir süredir bu konuyu düşünüyorduk. Gelirlerin eşit dağıtılmasını savunuyoruz. Eğer büyümek istiyorsan, beni çekmeyeceksin. Peşimden geleceksin.’

BASKETBOLDA TARİH YAZDIK

Az parayla çok iş yaptık

BASKETBOLDA
hem erkek hem bayan takımlarımız tarihi bir başarıya imza atarak, Avrupa'da Dörtlü Final'e yükseldi. Efes Pilsen ve Ülkerspor'un büyük paralar harcayarak yaptığı işleri biz çok cüzi rakamlarla başardık. Asıl başarıyı 3-4 yıl sonra alt yapıdan gelen isimlerle elde edeceğiz. Amatörlerde 5 yıllık çalışmanın semeresini aldık. Önümüzdeki yıl daha bağımsız hale geleceğiz.

Galatasaray'a en çok ben üzüldüm

DEVLET
Kadıköy'e 30 yıldır hiç yatırım yapmadı. Fenerbahçe Kulübü olarak 50'nin üzerinde sponsorumuz var. Buralara kolay gelmedik. GalatasarayBayan Basketbol Takımı’nın Birinci Lig’den düşmesine en çok ben üzüldüm. Ezeli rekabetin olmadığı branşlarda heyecan da olmaz. Kürekte ikinci takımımız ikinci oluyor. Galatasaray ve Beşiktaş'ın olmadığı ortamda yarışma heyecanı da olmuyor.

Başarımızın tek ödülü sevgi

DÖRTLÜ
Final'de başarının karşılığında sadece sevgi alacağız. Maddi olarak büyük bir getirisi yok. Kulübün kasasından bugüne kadar 1 milyon dolar çıktı. Kızlarda ve erkeklerde bu kadar başarıyı doğrusu beklemiyorduk. Beşiktaş bizden daha iyi bir kadroya sahip. Mrsic ve Salyers taraftarın gözdesi oldu. Artık onların da formalarını satıyoruz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!