Savunma çeşitleri

Güncelleme Tarihi:

Savunma çeşitleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2002 01:51

F.BAHÇE, bu sezonun en kritik maçını dün gece oynadı. Hem Lorant, hem başkan için hayati önem taşıyan bir maçtı.

Geçen yıl Şampiyonlar Ligi'nde puan alamamış F.Bahçe'nin, Devler Ligi'ne katılamamasının faturasını vermeye, F.Bahçe'nin prestijini uluslararası alana çıkaramama beceriksizliğine rağmen, yola devam etmeye zor izin verirler. Lorant bunun hesabını iyi yapmış. İki maçlı eleme sisteminde işi Kadıköy'e bırakmanın stresini, avantajını iyi hesaplamış. Kaçlı savunma istersiniz. 3-5-2'yi beğenmiyorsanız, alın size dörtlü, yetmedi beşli savunma. Rotterdam'da temkili birden vardı. İşte biz böyleyiz. Dünya yıldızı Ortega'ya 20 milyon dolar veririz, sonra yedeğe çekeriz. Dün transfer ettiğimiz, arkadaşlarının ismini bilmeyen Steviç'e ilk 11'de forma veririz. Bütün hesaplar gol yememek üzerineydi. Mustafa Doğan, Van Hooijdonk'un gölgesi oldu. Fenerbahçe savunması bir majuna hattı oluşturdu. Sol kanat oyuncularına yer vermeyip, Johnson destekli Mirkoviç'i orada tutmak, rövanş maçına gol yemeden çıkma arzusundan kaynaklanıyordu.

ŞİMDİ DAHA ZOR

Ben boşta kalmış 32 yaşındaki Steviç gibi oyuncuya geldiği gün forma veren Lorant'ı anlamakta zorluk çekiyorum. Bu oyuncu hazır değil. Ogün'ün gördüğü sarı kartı kim kabul edebilir. 10 saniye içinde 3 defa hakeme itiraz eden ve karta davetiye çıkartan Ogün, kendini kontrolde zorlanıyor arkadaşlarını nasıl kontrol edecek? 34. dakikada Kalou'nun Steviç'e basmasına ve Steviç'in de rakibine tekme atmasına Fransız polisinin kör kalmasını, hakemliğine de mesleğine de yakıştıramadım.

Ayağa çok iyi pas yapan, hızlı oynayan ve kenarlardan bindirmelerle Feyenoord 64. dakikada majuna hattını geçti. Japon Ono'nun şık plasesine Rüştü uzanamadı. Ama Rüştü, iki mutlak golü kurtararak Şampiyonlar Ligi umutlarını ayakta tutan isim oldu. Ortega, oyuna girdikten sonra F.Bahçe Serhat'ın kıvrak futboluyla rakip ceza sahasında daha sık görünmeye başladı. Lorant hata yaptı, bu maça Washington'la değil Serhat'la ve de Ortega ile başlamalıydı. Şimdi F.Bahçe'nin kalpten mücadelesini, oyuna konsantrasyonunu ve İstanbul'a umutla gelecek skoru getirme arzusunu alkışlamak lazım. Ama çok hızlı oynayan Feyenoord karşısında F.Bahçe'nin İstanbul'daki işi daha da zor olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!