Sarı lacivert gece

Güncelleme Tarihi:

Sarı lacivert gece
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2008 00:00

Milliyet’in geleneksel "yılın sporcusu anketi" ödül törenine Fenerbahçeliler damgasını vurdu. Aziz Yıldırım, Aurelio ve futbolcular Fenerbahçe marşı ile ödüllerini aldılar.

MİLLİYET’in Türk sporunun vazgeçilmez geleneklerinden biri haline gelen dev organizasyonu 54. Yılın Sporcusu Anketi’nde zirveyi paylaşanlar ödüllerini rüya gibi bir gecede muhteşem bir törenle aldılar. Hilton Convention Center’da yapılan törene spor, siyaset ve iş dünyasının birçok ünlü ismi katıldı.

2007’de yılın sporcusu ödülünü Dünya Süpersport Motosiklet Şampiyonası’nda tarihi bir başarıya imza atan Kenan Sofuoğlu vali Muammer Güler’den aldı.

100. yılında yakasına şampiyonluk apoleti takmasının yanı sıra Fenerbahçe’yi her açıdan Avrupa kulüplerinin seviyesine taşıyan sarı lacivertli kulübün başarılı başkanı Aziz Yıldırım’a "Yılın Spor Adamı" ödülünü Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan verdi.

"Yılın Antrenörü" seçilen Bülent Uygun görkemli gecede ödülünü ilk Spor Bakanı, tecrübeli siyasetçi İsmet Sezgin’in elinden aldı.

"Yılın Futbolcusu" klasmanında yarıştığı rakiplerine fark atarak Milliyet okurları tarafından kürsünün en üst basamağına çıkartılan Fenerbahçe ve Milli Takım’ın yıldız ismi Mehmet Aureilo ödül töreninin en mutlu simalarından biriydi. Geceye katılan takım arkadaşlarının coşkulu tezahüratları altında podyuma çıkan Aurelio’ya ödülünü UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik verdi.

Alkışlar amputeye

Fenerbahçe, futbolcusundan teknik kadrosuna kadar eksiksiz olarak tam takım olarak katıldığı gecede konuklardan büyük alkış aldı. Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner, "Yılın Takımı" ödülünü almak için kürsüye çıkan sarı lacivertli ekibe Fenerbahçe marşı eşliğinde tek tek ödüllerini dağıttı.

Kısa süre önce yaşamını yitiren Gündüz Tekin Onay’ın Namık Sevik Ödülü’nü, oğlu Güntekin Onay’a Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay takdim etti.

Törende ayrıca Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu "Hizmet Ödülü", Ampute Futbol Milli Takımı, Zihinsel engelli sporcumuz Durducan Nevruz "Özel Ödül" ve "Özel Sporcular Derneği" Onursal Başkanı Dilek Sabancı da ödül aldılar.

GURUR GECESİ

Milliyet’in gurur gecesinde Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin’in açılış konuşmasının ardından ödüller dağıtıldı. Ödüle layık görülen sporcular anı olarak toplu fotoğraf çektirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!