Saran: Hisse alımı ticari değil

Güncelleme Tarihi:

Saran: Hisse alımı ticari değil
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2005 17:42

Eski Fenerbahçe yöneticilerinde işadamı Sadettin Saran, Borussia Dortmund'dan hisse satın almasındaki amaçlarının ticari olmadığını, vizyonlarını uluslararası platforma taşımayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Antalya'da BV Borussia Dortmund İdari Menejeri Michael Meier'in de hazır bulunduğu bir basın toplantısı düzenleyen Sadettin Saran, BV Borussia Dortmund'dan yüzde 5'e yakın bir hisse satın aldığını ve bu konuyu ilk kez kamuoyuna açıkladığını, amaçlarının ticari olmadığını bildirdi.

Kulüpten hisse almasında eski eski bir sporcu olmasının rol oynadığını vurgulayan Saran, “Eski bir sporcuyum ve futbola ilgim nedeniyle yıllardır sporun içindeyim. Türkiye'de spora önemli katkılar sağladım. Borussia Dortmund'dan hisse satın alırken de vizyonumuzu artırmak, ufkumuzu genişleterek uluslararası platforma taşımayı amaçladık” dedi.

BV Borussia Dortmund'un, Avrupa'nın en köklü kulüplerinden biri olduğunun altını çizen Saran, “Dortmund olayını basın 1 haftadır yazıp çiziyor. Ben bu konuda ilk defa konuşuyorum. Saran Şirketler Grubu olarak bize çeşitli kulüplerden hisse almamız için teklifler zaten geliyordu. Borussia Dortmund gibi büyük bir kulüpten de böyle bir teklif gelince çok heyecanlandım. G-14 Kulübü, Avrupa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olmuş, dünyanın en köklü kulüplerinden biriyle güçbirliği yapma ihtimali ortaya çıkınca büyük bir heyecanla bu işle ilgilendik. Böylesine büyük bir camiayla işbirliği yapmak, birlikte çalışmak çok önemli birşeydi. Birinci amacımız ticari değil. Alman futbolunun, Türk futbolunun gelişmesinde çok önemli bir yeri olduğu için Türk futbolunun Avrupa ile entegrasyonunda önemli bir katkı sağlayacağına, köprü görevi göreceğine inandığım için bunu yaptım. Böyle bir kulüp nasıl yönetiliyor, bunu öğrenmek için yaptım”  dedi.

Haberin Devamı

Bu anlaşmanın ilk adımının, geçen yıl Efes Cup Turnuvası sırasında atıldığını da belirten Saran, şimdilik kulüpte bir gözlemci gibi davranacağını ifade ederek, “Ben zaten Türkiye'de olacağım. Borussia Dortmund çok profesyonel yönetilen bir kulüp. Belki de dünyanın en profesyonel yönetilen kulübü. Bize düşen, alınacak kararlara destek vermek ve gözlem yapmaktır” diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Saran, Türkiye'den kulüp satın alıp almayacağı yolundaki bir soru üzerine, Türkiye'de 11-12 kulübe maddi destek sağladıklarını, ama bir kulüp satın almayı şimdilik düşünmediklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Satın aldığı hisse miktarının tam yüzde 5 olmadığını, ancak yüzde 5'e yakın olduğunu da belirten Saran, bir başka soru üzerine, bu hisseleri yalnızca Saran grubunun aldığını, ancak bundan sonra hisse satın alınması durumunda bunu ortak olduğu ABD şirketiyle birlikte yapacaklarını da vurguladı.

Bir Alman gazetecinin Dortmund Stadı'nın geri alınması için yöneticilerin çalışma yaptığını, bu konuda Saran Grubu'nun nasıl bir destek vereceği sorusunu da yanıtlayan Saran, “Bu konuda çalışmalar zaten yapılıyor. Saygı duyduğum, çok iyi çalışan bir yönetim var. Stat konusunda şu an tam bir belirginlik de yok. Olursa ve bizden bir şey istenirse yaparız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Başka bir başka Alman gazetecinin, “Silahla ilgili ticaretiniz Almanya'da duyuldu. Bu, kamuoyunu tedirgin etti. Bu konuda ne söyleyeceksiniz” demesi üzerine de Saran, “Saran Şirketler Grubu'nun yönetim kurulu başkanıyım. Birçok konuyla iştigal eden bir grubuz. Yaptığımız işler, Alman basınında biraz farklı yorumlandı. Yaptığımız iş, beraber çalıştığımız dünya devleriyle birlikte çok üst teknolojik ürünlerin dünya pazarlanmasıdır. Hepsi de yüksek teknolojidir. Bunun içinde helikopterler başta yer almaktadır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!