Santillana ruhuna ramak kaldı

Güncelleme Tarihi:

Santillana ruhuna ramak kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2013 00:32

1970 ve 80’li yıllarda ilk maçlardaki farklı yenilgileri, evinde zafere çeviren bir Real ve golcüsü Santillana vardı. Dortmund’a 1 gol daha atılsa, o ruh Bernabeu’da resmi geçit yapacaktı.

Haberin Devamı

REAL Madrid’in, Dortmund karşısında 4-1’in rövanşında 2-0’ı bulup turun kapısından dönmesi geçmişte evinde aldığı efsane skorları ve çok özel bir futbolcuyu hatırlattı. 30’lu ve 40’lı yaşlardakiler iyi bilir... Real Madrid, 1970’li ve 80’li yıllarda bir çok Avrupa kupası maçını mucizevi geri dönüşlerle zafere çevirmişti. Bu durum bir dönem arka arkaya yaşanınca bir şehir efsanesi bile dillere yerleşmişti: “İspanyollar, sırf ikinci maça ilgi büyük olsun diye ilk maçlarda deplasmanlarda mağlup oluyorlar...”

Öyle ya da böyle, sonuçta Madrid’in yıldızları, kalitelerine yakışmayan deplasman maçları çıkarır, sonra kendi seyircileri önünde gerçek güçlerini ortaya koyar ve ateşli İspanyolları çılgına çeviren skorlar alırlardı.

BAŞARININ DİĞER ADI

İşte ismi o zaferler ve mucizevi gollerle bütünleşen isim Carlos Alonso Santillana’ydı.
1.75’lik boyuna rağmen attığı kafa golleriyle ünlenmişti. Bugün 60 yaşında olan efsanevi oyuncu, gençliğindeki müthiş gollerine, yaşlandığı söylenen dönemde de devam etti. Özellikle 30’lu yaşlarında bu kritik maçlarda oyuna ikinci yarılarda girer, attığı gollerle mucizenin gerçekleşmesini sağlardı.
İşte Real Madrid’in önceki gece Dortmund karşısında aradığı ve bulmasına ramak kalan bu Santillana ruhuydu. Bir gol daha atılsa, “Bernabeu’da hiçbir şeyin imkansız olmadığını biliyorduk” diyen Santilla’nın söylemi bu yılki Şampiyorlar Ligi’ne damga vuracaktı.

Haberin Devamı

Mucizenin diğer adı Santillana

BUGÜN 60 yaşında olan Carlos Alonso Santillana’nın ismi hep mucizevi skorlarla anıldı. Kendi dönemindeki geri dönüşler için efsane futbolcu, “Santiago Bernabeu’da her şeyi yapabileceğimizi biliyorduk ve buna göre motive oluyorduk. Eğer yeteri kadar konsantre olursanız, baskıyı rakibin üzerine yıkabilirsiniz. Ve her top için hayatınızın son günüymüş gibi savaşmalısınız” diyor.

Santillana ve Real’in müthiş dönüşleri

REAL MADRID-DERBY COUNTY: 1-4/5-1
1975/76 Şampiyon Kulüpler Kupası 2. Tur

İNGİLTERE’deki ilk maç George’un hat-trick’i ile 4-1 sona erdi. Rövanşta ilk yarıyı 1-0, normal süreyi de 4-1 galip bitiren eflatun beyazlılar, uzatmalarda da Santillana’nın golü ile turu geçti.

Haberin Devamı

REAL MADRID-ANDERLECHT: 0-3/6-1
1983/1984 UEFA Kupası 3. Tur

BU kez UEFA Kupası’nda Real, Anderlecht’e deplasmanda 3-0 yenildi. Bernabeu’daki rövanşın 30. dakikasında 3-0’ı bulan Beyaz Şimşekler, maçın sonu skor tabelasına 6-1 yazdırıyordu.

REAL MADRID-MONCHENGLADBACH 1-5/4-0
1985/1986 UEFA Kupası 3. Tur

REAL, deplasmanda 5-1’le hezimete uğrayınca bu kez kimse mucizeye inanmıyordu. Ama 15 gün sonra Bernabeu’da Valdano ve Santillana’nın 2’şer golüyle gelen 4-0’lık skor tarihe geçti.

R.MADRID-CELTIC: 0-2/3-0
1979/80 Şampiyon Kulüpler Kupası Çeyrek Final

O zamanki adıyla Şampiyon Kulüpler Kupası’nın çeyrek finalinde Celtic ile eşleşen Real, ilk maçta 2-0 kaybedince çoğu kişiye göre tur gitmişti. Ancak İspanyollar, rövanşta gerekli 3-0’lık skoru alarak yine tur atladı.

Haberin Devamı

REAL MADRID-INTER 0-2/3-0
1984/1985 UEFA Kupası Yarı Final

ERTESİ sezon yine UEFA Kupası’nda Real Madrid, yarı finalde Inter ile eşleşti. İtalya’daki ilk maçı 2-0 kaybeden Real’in rövanşta işi zordu. Fakat Santillana 2 golle yine sahne aldı ve 3-0’ın mimarı oldu.

REAL MADRID-INTER 1-3/5-1
1985/1986 UEFA Kupası yarı finali

AYNI sezon yarı finalde Inter ile karşılaşan Real Madrid, ilk maçta İtalya’da 3-1’lik mağlubiyetle ayrılmıştı. Rövanş ise yine İspanyolların istediği gibi gelişmiş ve 5-1’lik skorla finale Real Madrid uzanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!