Şanssız Nijerya

Güncelleme Tarihi:

Şanssız Nijerya
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 07, 2002 11:53

"Ölüm grubu"ndaki ikinci maçında Nijerya'yı 2-1 yenen İsveç, puanını 4'e çıkardı. İki topu çizgiden çıkarılan, bir topu da direkten dönen Nijerya, Suudi Arabistan'ın ardından Kupa'ya veda eden ikinci takım oldu.

Haberin Devamı

ÖLÜM GRUBU'NDA İLK FİRE

Kupa'nın en zor grubu olarak gösterilen F Grubu'ndaki günün ilk mücadelesinde İsveç, Nijerya'yı Henrik Larsson'un golleriyle 2-1 yendi.

Maçın 27. dakikasında Aghahowa'nın güzel kafa gölüyle 1-0 öne geçen Nijerya, bu golden 2 dakika sonra geliştirdiği atakta 2. gol şansını kaçırdı. İsveç defansının uzaklaştırmaya çalıştığı top, Lucic'e çarpıp kale direğinden oyuna döndü.

İsveç 35. dakikada Henrik Larsson'un attığı golle skorda dengeyi sağladı. Ljungberg, soldan taşıdığı topla son çizgiye doğru indi; ortasında topla buluşan Larsson, skoru 1-1 yaptı.

İlk yarısı 1-1 sona eren maçın ikinci yarısı heyecan fırtanası şeklinde geçti. Her iki takım da yakaladığı pozisyonları değerlendiremezken maçın hakemi Bolivyalı Rene Ortube, Larrson düşürüldüğü pozisyonda penaltı noktasını gösterdi. 61.dakikada penaltı vuruşunu gole çeviren Larrson, kendisinin ve takımın ikinci golünü attı.

Haberin Devamı

Son 10 dakikada İsveç kalesini adeta abluka altına alan Nijerya bir türlü aradığı golü bulamayınca 2. tur şansını yitiren ikinci takım oldu. Nijerya, gruptaki son maçını 12 Haziran Çarşamba günü Osaka'da İngiltere ile oynarken, 4 puanlı İsveç, aynı gün  Miyagi'de Arjantin ile karşılaşacak.

Stat: Kobe WingÂ

Hakemler: Rene Ortube (Bolivya), Miguel Giacomuzzi (Paraguay),    Mat Lazim Awang Hamat (Malezya)Â

Ä°sveç: Hedman, Mellberg, Mjallby, Jakobsson, Lucic, Alexandersson,Linderoth, Anders Svensson (Dk. 84 Magnus Svensson), Ljungberg, Allback (Dk. 64 Andersson), LarssonÂ

Nijerya: Shorunmu, Udeze, West, Okoronkwo, Babayaro (Dk. 66 Kanu),Yobo, Okocha, Christopher, Ogbeche (Dk. 71 Ikedia), Aghahowa, UtakaÂ

Goller: Dk. 27 Aghahowa, Dk. 35 ve 65 (penaltıdan) LarssonÂ

Sarı Kartlar: Dk. 31 Mjallby, Dk. 70 Alexandersson (Ä°sveç), Dk. 80West (Nijerya)Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!